Marcel Ciolacu: PSD salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie „Stryker”

Data publicării:
Marcel Ciolacu, cu mască sanitară, face declarații
Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că PSD „salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie”. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că PSD „salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie”. Reacția liderului social-democrat vine la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat, oficial, decizia Statelor Unite de a trimite aproximativ 1.000 de militari americani în România.

„PSD salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie Stryker. Acest batalion va avea un efectiv de 1.000 de militari și va sosi, în țara noastră, în perioada imediat următoare”, a scris Marcel Ciolacu.

„Este o reconfirmare a angajamentului puternic al SUA - ca partener strategic al României - pentru securitatea cetățenilor români și a țării noastre”, a mai adăugat președintele PSD.

Administraţia Joseph Biden a decis transferul a aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina.

Statele Unite nu vor trimite militari în Ucraina, întrucât nu este membră NATO, dar furnizează sisteme defensive acestei ţări.

Departamentul american al Apărării a anunţat luni că 8.500 de militari americani au fost plasaţi în stare de alertă pentru trimiterea în Europa de Est, eventual pentru activarea Forţei de Reacţie a NATO, care are 40.000 de militari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri