MCV, dezbătut la Strasbourg. CE nu sprijină legarea acestuia de aderarea la spaţiul Schengen

Data publicării:
1403raport 20mcv-54716

La ultimul punct de pe ordinea de zi a reuniunii de miercuri, comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a afirmat că între Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi aderarea la spaţiul Schengen nu ar trebui făcută o legătură politică.

„Aş dori să subliniez aici încă o dată că Comisia nu sprijină această legătură. Procesul Schengen are propriile sale instrumente de evaluare a capacităţii şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu vrea să a înlocuiască aceste instrumente”, a spus Stefan Fule.

Parlamentarii europeni au discutat progresele făcute de România şi Bulgaria în consolidarea statului de drept, în independenţa justiţiei şi în combaterea corupţiei, reflectate în rapoartele privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

„Comisia Europeană rămâne în continuare în strânsă legătură cu autorităţile din România şi Bulgaria şi vom prezenta următorul raport la finalul acestui an. De asemenea, ne vom continua monitorizarea strânsă şi dialogul care este în derulare pentru a consolida reformele şi a ajuta cele două state membre să îndeplinească obiectivele prevăzute prin acest mecanism', a conchis comisarul european pentru extindere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri