Miniștrii USR PLUS ar putea boicota ședința de guvern de joi. Dragoș Tudorache: Urmează să luăm o decizie

Data actualizării: Data publicării:
dragos tudorache vorbeste intr-o conferinta de presala guvern
Europarlamentarul Dragoș Tudorache spune că miniștrii USR PLUS ar putea să absenteze de la ședința de guvern de joi, după conflictul intervenit în coaliția de guvernare a urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu Foto: gov.ro

Miniștrii USR PLUS ar putea boicota ședința de guvern de joi. Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS, a confirmat informația la Digi24, dar spune că o decizie va fi luată miercuri seara, după discuții cu Dan Barna, și în funcție de importanța deciziilor care sunt de luat în ședința de guvern.

Europarlamentarul USR PLUS susține că nu este vorba de un boicot, ci despre o „poziție” coerentă cu ceea ce s-a spus astăzi la nivelul alianței din care face parte, și anume că nu mai au încredere în premierul Florin Cîțu și că își doresc cât mai rapid o discuție în coaliție.

„De fapt, asta îi și reproșăm premierului Cîțu. Nu este vorba nici despre Vlad Voiculescu, nu este vorba nici despre orgolii sau șantaj - am văzut tot felul de termeni folosiți -, ci este vorba, foarte simplu și direct, despre modul în care premierul Cîțu înțelege că funcționează această coaliție. Și atunci, ceea ce noi ne dorim este ca să avem această discuție la nivel de președinți de partide în coaliție, să înțelegem cum anume continuăm mai departe”, a explicat Dragoș Tudorache. 

Întrebat dacă nu ar fi mai potrivit să meargă în ședința de guvern și să stea de vorbă cu această ocazie și despre chestiunea politică, Dragoș Tudorache a spus: „Noi să știți că suntem foarte responsabili pe tot ce ne-am asumat și nici într-un caz nu vom bloca decizii importante pentru țară, pentru buna funcționare a guvernării, dacă ele sunt necesare”.

La observația că pe ordinea de zi a ședinței de guvern există o hotărâre referitoare la achiziția a 300.000 de doze de vaccin Pfizer, Dragoș Tudorache a declarat: „Dacă este nevoie de noi pentru o astfel de decizie, vom fi acolo”.

Dragoș Tudorache a spus că nu știe dacă Dan Barna, vicepremier și copreședintele USR PLUS, a discutat deja cu premierul Florin Cîțu despre faptul că miniștrii USR PLUS ar putea lipsi de la ședința de guvern de joi. „Vom discuta în această seară și vom lua o decizie”, a menționat Dragoș Tudorache. „Există posibilitatea ca în funcție de agenda ședinței de guvern și de importanța deciziilor care trebuie luate mâine, în funcție de asta, cum spuneam, noi suntem responsabili pe ceea ce avem de făcut”, a adăugat Dragoș Tudorache.

Pe de altă parte, întrebat dacă există opțiunea ca miniștrii USR PLUS să demisioneze în bloc, Tudorache a răspuns: „Opțiunile le vom prezenta după discuția din coaliție”. Întrebat din nou dacă aceasta este una dintre opțiuni, el a spus: „Bineînțeles”.

Citiți și: Grindeanu: Nu vom ezita să depunem moțiune de cenzură. Sau o poate depune USR. Reacții din USR PLUS și PNL

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri