Ministrul de Finanțe, somat de un fost ministru din Cabinetul Ponta

Data actualizării: Data publicării:
eugen teodorovici digi24 27-1.07 1

Recent instalat președinte al Comisiei de buget-finanțe din Senat, ex-ministrul Eugen Teodorovici declară că, dacă actualul șef de la Finanțe, Viorel Ștefan, nu îi va satisface solicitările referitoare la contribuabilii cărora statul are să le dea bani, îl va chema să dea explicații Comisiei. În mod repetat.

eugen teodorovici

Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene, ulterior ministru de Finanțe în Cabinetul Ponta, l-a criticat pe Viorel Ștefan susținând că nu ar avea „o abordare corectă” față de contribuabilii cărora statul are să le dea bani. „I-am cerut domnului ministru (Viorel Ştefan – n.r.) de trei, patru ori să posteze pe site-ul Ministerului de Finanţe o listă cu cei la care statul are de dat bani, nu lista cu cei de la care are de luat, pentru că aia este lista ruşinii. Lista cu cei care au de dat la stat bani, aceia plătesc pentru acele întârzieri penalităţi, care sunt sume mai mari decât la bancă. Lista cu adevărat a ruşinii este cea la care statul are de dat şi aş vrea să văd şi eu că statul impune pe fiecare zi de întârziere o penalitate pe care să o dea. Asta este o abordare corectă din partea ministrului de Finanţe pe care, din păcate, văd că nu o are”, a declarat Eugen Teodorovici.

Fostul membru al Cabinetului Ponta a mai spus că, dacă Viorel Ştefan nu va posta această „listă a ruşinii” pe site-ul ministerului, atunci va fi nevoit „să înceapă să facă drumuri către Comisia de buget finanţe”.

Tot miercuri, Teodorovici a spus, referindu-se la ministrul de Finanțe și la scenariul naționalizării Pilonului II de pensii, că „este o greșeală, dacă așa ceva ar fi luat în calcul și, oricum, este o greșeală de comunicare”.

Teodorovici nu este primul ministru din Cabinetul Ponta care critică Guvernul Grindeanu. Un alt fost ministru de Finanțe, Ioana Petrescu, spunea despre bugetul întocmit de Executiv că este „extrem de optimist”, chiar „nerealist”. Ulterior, același fost demnitar a declarat că Guvernul Grindeanu „își dorește să colecteze câți mai mulți bani la buget, dar fără să deranjeze marele evazionist”, iar despre noua lege a salarizării unitare a spus că „pericolele previzibile” sunt inflația și creșterea deficitului bugetar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri