Ministrul de Externe al Ungariei vine în România pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Data actualizării: Data publicării:
ID193965_INQUAM_Photos_Manases_Sandor
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjartó. Foto: Inquam Photos / Manases Sándor

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjartó, va merge pe 15 martie în Oradea pentru a sărbători, alături de UDMR, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, transmite ebihoreanul.ro.

Reprezentantul guvernului Viktor Orban de la Budapesta este invitat de către UDMR Bihor la manifestările pregătite la Oradea pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

„Dl. președinte Kelemen Hunor și dl. ministru Szijjartó Péter vor fi vineri la Oradea, unde așteptăm între 3.000 și 5.000 de participanți”, a declarat, pentru ebihoreanul.ro, președintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön.

Programul ceremoniilor se va întinde pe parcursul zilei de 15 martie. „Comunitatea maghiară din municipiul nostru serbează în fiecare an, la 15 martie, începutul revoluției din 1848-1849”, a informat UDMR Bihor și printr-un comunicat de presă.

Programul a fost stabilit de filiala județeană a partidului, alături de bisericile tradiționale, organizații de tineret, instituții culturale și de învățământ.

De asemenea, se vor rosti mesajele premierilor României și Ungariei iar personalități locale vor ține discursuri și se vor depune coroane.

La fel ca în fiecare an, festivitățile se vor încheia cu un marș cu torțe prin centrul orașului, la care vor participa mai mulți membri ai comunității maghiare locale, mai scrie publicația locală.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri