Mircea Dușa: Aștept să vedem dacă președintele va fi de acord cu nominalizarea mea ca premier interimar

Data publicării:
mircea dusa mapn

Actualizare 15.15. Am avut în cursul acestei dimineți o discuție cu președintele partidului, cu domnul Dragnea, și cu prim-ministrul legat de desemnarea ca premier interimar. Să vedem dacă domnul președinte va accepta acest lucru. Un premier interimar gestionează doar problemele curente ale Guvernului, până la desemnarea unui nou Guvern. Deocamdată aștept să vedem dacă și domnul președinte va fi de acord cu această nominalizare”, a spus Dușa, la Parlament.


 

Le-am mulțumit liderilor coaliției de guvernare că în cei aproape patru ani au fost întotdeauna foarte corecți, loiali și cred că am făcut o guvernare foarte bună împreună. Eu sunt convins că această coaliție poate să asigure în continuare guvernarea României foarte bine. La ora 16.00 o să avem o ultimă ședință de guvern în care o să le mulțumesc colegilor mei și o să adoptăm ultimele acte care erau în lucru. În această seară îi transmit președintelui Iohannis demisia mea și propunerea ca domnul Mircea Dușa să fie prim ministru interimar până când se desfășoară procedurile prevăzute de Constituție, consultări, votarea unui nou guvern. Important este ca guvernul să funcționeze în următoarele zile”, a spus premierul demisionar Victor Ponta.

Eu o să propun (varianta ca Mircea Dușa să fie premier interimar, n.r.), președintele trebuie să o accepte. Când îi trimit președintelui demisia, îi trimit și o propunere. Eu nu merg la Cotroceni, merg liderii politici”, a mai spus Victor Ponta.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri