Mircea Geoană, despre candidatura la prezidențiale: Sunt încă tânăr, viața după NATO va fi interesantă

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - INSTITUTUL ASPEN - DEZBATERE - 9 NOI 2023
Foto: Mircea Geoană / Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Mircea Geoană a vorbit într-un interviu pentru Moldova 1 despre o posibilă candidatură a sa la prezidențiale și despre „viața după NATO”, care „va fi foarte interesantă”.

Mandatul lui Mircea Goană ca secretar general adjunct al NATO se încheie anul acesta, iar presa a speculat intens despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Speculațiile au fost alimentate, însă, și de câteva mișcări pe care le-a făcut Goană, cum ar fi lansarea cărții „Bătălia pentru viitorul Europei” și a unei platforme, Proiectul România 2030.

În interviul acordat Moldova 1, Mircea Geoană a vorbit despre viitorul său după experiența la NATO, despre Republica Moldova și Rusia.

„Să nu punem urechea la toată propaganda pe care Rusia încearcă să o împingă, pentru că este clar, declarațiile cu privire la Transnistria, tot ce înseamnă războiul hibrid, dezinformarea - nu au alt scop decât să pună la îndoială drumul european al Republicii Moldova, să sădească frică și dezbinare. Și o spun și pe această cale ca român și ca lider al alianței că nu există comparație între viața în Occident, prosperitate, libertate, democrație, o viață mai bună pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru copii, poate o șansă ca diaspora să mai vină și acasă; față de ceea ce oferă Rusia care nu oferă decât negură și iată, amenințări cu războiul și cu destabilizarea”, a spus Geoană.

Mircea Geoană a mărturisit că-și analizează opțiunile după expirarea mandatului de secretar general adjunct NATO.

„Sunt încă tânăr și în putere, și normal că analizez opțiuni și variante pentru după ce voi termina jobul aici. Am avut privilegiul să lucrez cinci ani de zile cu secretarul general Stoltenberg, este un lider excepțional, și nu doar pentru că suntem colegi și prieteni sau că-mi este șef. (…) Iar viața după NATO, sunt convins că va fi foarte interesantă, și pentru mine, și pentru familia și prietenii mei”, a subliniat acesta.

Cât privește o candidatură la prezidențiale, Geoană a evitat să dea un răspuns clar în acest interviu, semn că-și respectă promisiunea făcută în martie, când a declarat că va anunța dacă intenționează sau nu să candideze la alegerile prezidențiale după summitul Alianței de la Washington din iulie.

„Încă o dată, toate vin la momentul respectiv. Har Domnului, am atât de multe variante de a face ceva interesant în viața mea în continuare, încât am luxul să aleg momentul și modalitatea de a-mi continua viața după aceea”, a mai spus Mircea Geoană pentru Moldova 1.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri