DOCUMENT. Moțiunea simplă contra ministrului Lucian Bode a fost amânată după ce el a trimis o scrisoare Camerei Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Bode face declarații.
Ministrul de Interne, Lucian Bode. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, a fost amânată, după ce acesta a cerut asta Camerei Deputaților, printr-o scrisoare trimisă în această dimineață.

Demersul inițiat de USR a fi urmat să fie dezbătut și votat astăzi în Camera Deputaților.  

În urma deciziei de amânare, moțiunea urmează să fie dezbătută în Parlament luni, iar decizia să fie luată miercuri. 

Lucian Bode a trimis o scrisoare azi la Parlament, în care cerea amânarea moțiunii. El a scris că nu poate ajunge la dezbatere, deoarece urmează să semneze azi un contract important pentru IGSU. Totodată, el invoca faptul că în țară sunt experți pentru discuții legate de Spațiul Schengen.

Scrisoarea trimisă de Lucian Bode AICI

USR, care a depus moțiunea contra lui Bode, a reacționat după această scrisoare, și a susținut că ministrul ar trebui demis tocmai pentru că a trimis solicitarea azi la 8.52.

Moțiunea contra lui Lucian Bode a fost depusă săptămâna trecută de 55 de parlamentari USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei.

Prin moţiunea intitulată "Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat", semnatarii cer ca acesta să plece de la conducerea MAI, din cauza licitației pentru achiziția a 600 de BMW-uri pentru Poliția Română și pentru că și-a secretizat lucrarea de doctorat "cu o zi înainte de termenul anunţat pentru publicarea integrală".

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri