Nicolae Ciucă: Pierderea tragică a lui Alexei Navalnîi subliniază nevoia urgentă de democrație reală în Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PNL, Nicolae Ciucă. Președintele PNL, Nicolae Ciucă.
Președintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, este primul înalt oficial al statului care reacționează la informația potrivit căreia principalul opozant al liderului rus Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a murit vineri în închisoare.

„Profund întristat de vestea decesului lui Alexei Navalnîi. O voce fermă pentru democrație și transparență în Rusia, lupta sa împotriva corupției și pentru drepturile omului nu va fi uitată. Această pierdere tragică subliniază nevoia urgentă de democrație reală în Rusia”, arată mesajul transmis de președintele PNL, Nicolae Ciucă pe X (Twitter).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderul încarcerat al opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi a murit, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus, vineri. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”. Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului. Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri