Nicolae Ciucă spune că știe să gătească sarmale și să facă pâine: „Îmi place să frământ aluatul. E ca atunci când rezolvi o problemă”

Data publicării:
nicolae ciuca in timpul unui eveniment
Nicolae Ciucă recunoaște că încă nu a deslușit tainele cozonacului. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Frământatul aluatului este la fel precum rezolvarea unei probleme. Așa explică Nicolae Ciucă, într-un interviu, filosofia sa despre gătit. Pe lângă pâine, liderul PNL se mai laudă cu rețeta sa de sarmale oltenești, însă recunoaște că încă nu a deslușit tainele cozonacului.

„Știu să fac sarmale, știu să fac sarmale oltenești. În Oltenia, în afară de varză, când se împachetează carnea în foile de varză, mai există niște ardei roșii, oltenii le spun raci, care se usucă la strașina casei. Se pun pe șir și se usucă, se păstreaza acolo pentru când se fac sarmale. Se opăresc în apă, li se scot semințele și se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale și se pun printre sarmale. Sunt ușor picanți și dau un gust aparte la sarmale”, a explicat Ciucă într-un interviu pentru DCNews.

Liderul PNL a mai dezvăluit că îi place să facă și pâine, comparând frământarea aluatului cu rezolvarea unei probleme.

„Da, îmi place să fac pâine, îmi place să frământ aluatul. E ca atunci când primești o problemă și trebuie să începi să o frămânți. O întorci pe toate părțile, o răsucești, o amesteci încă o dată sau de trei ori, ca până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluție bună”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri