Nicolae Robu anunță că va candida independent pentru un nou mandat la Primăria Timișoarei. Mesajul pentru PNL

Data actualizării: Data publicării:
nicolae robu stramba din gura la declaratii de presa
Nicolae Robu, la declarații în fața sediului PNL, după aflarea rezultatelor parțiale de la alegerile locale, 27 septembrie 2020, Timișoara. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a anunţat, miercuri, că va candida ca independent la alegerile locale din 2024, întrucât "doar timişorenii sunt în măsură şi în drept să decidă cine le va fi primar".

"Deja de multişor, unii vorbesc în fel şi chip despre candidatura mea la Primărie. Până şi în Sfânta zi de Crăciun au făcut-o. Până acum, n-am comentat nicicum, ci doar m-am distrat. Ei bine, eu voi candida la Primăria Timişoara la proximele alegeri locale (din 2024, n.r.), considerând că numai şi numai timişorenii sunt în măsură şi în drept să decidă dacă mă vor primar sau nu, nicidecum un grup de interese sau altul! După cum stau lucrurile la ora actuală, voi candida ca independent; o spun în primul rând membrilor şi simpatizanţilor PNL şi o spun cu părere de rău, dar, pentru mine, demnitatea, onoarea sunt valori pe care nu le pot accepta terfelite. După ce am servit PNL cu toată fiinţa, având relaţii instituţionale şi interumane excelente cu cvasi-unanimitatea colegilor, sub preşedinţia mea PNL Timiş obţinând de departe cele mai bune rezultate din existenţa sa, chiar nu pot concepe să fiu la cheremul unora gen cel care, candidând de unul singur pentru poziţia de prim-vicepreşedinte al Filialei Timiş a PNL, a fost votat de mai puţin de 50% dintre votanţi. Asta în condiţiile în care scorul meu în sondajul PNL e 40% (de fapt, real: 44%), iar scorul tuturor celorlalţi aspiranţi la candidatură din partea PNL (Cosmin Tabără, Marilen Pirtea etc.) este cuprins între 4,5 - 5,5%", spune Nicolae Robu, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Fostul edil arată că îl leagă amintiri şi realizări frumoase de o mulţime de colegi liberali, că a avut mereu suportul celor mai mulţi dintre ei, simultan cu trădarea altora, puţini. De asemenea, subliniază că a avut şi suportul cvasi-unanimităţii simpatizanţilor PNL, cărora le mulţumeşte şi speră că îi vot fi alături şi pe viitor, pentru că "noi împreună, eu şi ei, suntem incomparabil mai credibili decât profitorii de o conjunctură, gen cel referit mai sus".

Nicolae Robu face recurs la o logică elementară, evaluând şansele pe care le are Timişoara de "a scăpa de administraţia Fritz", singura soluţie reală fiind doar el.

"Cum poate scăpa Timişoara de calamitatea numită Fritz (reamintesc, Fritz este dat actualmente de sondaje cu 20%)? Dându-i-l contracandidat pe Robu, dat de sondaje cu 40-50% sau dându-i-l contracandidat pe Marilen Pirtea sau pe Cosmin Tabără sau pe X, daţi de sondajele oficiale PNL cu aproximativ 5% - şi nu o spun în zeflemea, ci cu respect pentru cei în cauză, dar cu respect şi pentru adevăr -, scoruri necomunicate public, ci doar la şedinţa PNL de macrozonă de la Ciacova".

Nicolae Robu a pierdut alegerile din septembrie 2020 pentru Primăria Timişoarei, după două mandate, în faţa lui Dominic Fritz, care a obţinut 53,25% din sufragii, faţă de 29,87% obţinute de edilul în funcţie de atunci.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri