Nicușor Dan: Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să avem avarii. E regretabil pentru orice persoană care stă în frig

Data publicării:
BUCURESTI - MEMORANDUM - PMB - UNIECF - 12 DEC 2022
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan spune că odată cu vremea rece este posibil să apară avarii la alimentarea cu apă caldă și căldură în București. Acesta a precizat că este regretabil faptul că există persoane care stau în frig sau fără apă caldă, însă trebuie privită situaţia în ansamblu şi anume că nu au fost făcute investiţiile necesare în sistemul de termoficare timp de zeci de ani. 

„Legat de întrebarea cu apa caldă, să stiţi că stăm cel mai bine în această iarnă. De vreo trei zile avem o hartă pe site-ul Termoenergetica unde putem să vedem că sunt probleme absolut punctuale, însă cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să avem avarii. Pentru că aşa se întâmplă când suntem nevoiţi să dăm drumul la căldură şi la presiune mai mare, este o reţea în care unele conducte au 50 de ani, au ieşit de mult din perioada lor normală de funcţionare şi atunci o să avem probleme, suntem pregătiţi să le rezolvăm. În ceea ce priveşte producţia, CET-urile funcţionează. La această oră totul funcţionează. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Nicuşor Dan la TVR Info.

„Orice persoană care stă în frig sau nu are apă caldă, cum să zic, e regretabil, dar noi trebuie să privim în ansamblu. Avem un sistem şi producţie şi transport distribuţie pentru care nu s-au făcut investiţiile necesare zeci de ani de zile. Acum începem să le facem şi o să mai dureze puţin”, a mai precizat primarul Capitalei.

Citește și Nicuşor Dan: Primăria a obţinut 242 de milioane de lei pentru modernizarea reţelei de termoficare

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri