Video Nicușor Dan vrea să schimbe Poliția Locală București "cu totul, nu doar șeful": Vor fi 200 de agenți în teren și controale cum trebuie

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan la emisiunea in fata ta la digi24
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, duminică la emisiunea "În fața ta" de la Digi24 că demiterea șefului Poliției Locale București nu e singura decizie care vizează instituția. FOTO: Captură Digi24

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, duminică la emisiunea "În fața ta" de la Digi24 că demiterea șefului Poliției Locale București nu e singura decizie care vizează instituția, deoarece bucureștenii "nu simt că există o poliție locală", așa că el va schimba "cu totul" instituția. Edilul Capitalei a menționat că vor fi 200 de agenți în teren și că serviciile de control vor funcționa "așa cum trebuie".

Primarul a făcut aceste afirmații în contextul în care joi l-a demis din funcție pe șeful Poliției Locale din București, Daniel Rășică.

"La Poliția Locală nu simțim că avem o poliție locală în București. În afară că sunt niște polițiști locali care patrulează prin parcuri...

Nu vedem polițiști locali pe străzi cum ar fi normal, nu îi simțim, sunt multe probleme pe control, la construcții, mediu – aici e chestiunea cu parcul IOR - , la taximetrie, și atunci e nevoie de un suflu nou la Poliția Locală.

Pasul următor (după schimbarea șefului Poliției Locale – n.r.) e cum o să fie organigrama, cât de mulți oameni vor fi în teren, structura fiecăruia din compartimente și acești pași următori sunt pregătiți.

Se va schimbă instituția cu totul, nu doar șeful. O să avem 200 oameni, agenți, în teren. Acum sunt 130.

Aceste servicii de control care nu funcționează așa cum trebuie vor funcționa - disciplină în construcții, mediu, taximetrie, agenți economici.

Bucureștiul e un oraș sigur, vedem ce se întâmplă în Suedia, Rotterdam.

Pe cerșetorie nu putem face mare lucru, decât să sancționezi contravențional la nesfârșit aceeași persoană. Pentru fiecare avem posibilitatea să îi ducem în centre sociale unde nu vor să stea, nu ai dreptul legal să îl muți în altă parte din București", a declarat Nicușor Dan.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri