Orban, de acord cu Cîțu că Drulă cere prea mulți bani la rectificare: „Solicitările sunt exagerate”

Data actualizării: Data publicării:
florin citu si ludovic orban cu masca la o confrinta de presa
Prremierul Florin Cîțu și președintele PNL Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ludovic Orban, președintele PNL, consideră, la fel ca premierul Florin Cîțu, că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cere prea mulți bani la rectificarea bugetară. Orban spune că suma rezervată este suficientă, având în vedere gradul de derulare a investițiilor actuale de la Ministerul Transporturilor. Cătălin Drulă a cerut mai mulți bani, avertizând că nealocarea sumelor cerute va duce la „frânarea” programelor de reparații ale drumurilor și căilor ferate. 

„În ceea ce privește bugetul Ministerul Transporturilor, opinia atât a premierului, cât și opinia mea este că solicitările sunt exgerate și nu sunt conforme cu necesitățile reale și mai ales cu execuția bugetară pe primele șapte luni ale anului. Sigur că va o creștere a alocărilor bugetare, o creștere de peste 350 de milioane (de lei - n.r.), din datele pe care le avem, și această creștere noi o considerăm suficientă, ținând cont de execuția bugetară și de stadiul diferitelor proiecte de investiții. (...) În ceea ce privește fondurile europene, să ne amintim că Ministerul Transporturilor beneficiază de cea mai generoasă alocare”, a declarat Ludovic Orban marți, înainte de ședința coaliției.

Și premierul Florin Cîțu l-a criticat pe ministrul Transporturilor Cătălin Drulă în legătură cu execuția bugetară. Cîțu spune că de la Transporturi ar fi trebuit să ia bani, nu să dea, dacă ar fi ținut cont de execuția bugetară.

„La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară. (...) Nu a fost prezentat un plan de restructurare pentru CFR Călători. (...) Domnul Drulă trebuie să prezinte execuția bugetară public”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În schimb, Cătălin Drulă afirmă că execuția în minister din fonduri de la bugetul de stat este de 90%, iar nealocarea sumelor cerute va duce la „frânarea programului de asfaltări, marcaje, reparații ale drumurilor, precum și a celor de înlocuire la rând (reînnoire) la calea ferată”.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri