Orban, despre delegarea atribuțiilor unor miniștri: Nu este corect ca un ministru chiar să nu mai semneze. Ține de responsabilitate

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban ține niște foi în mână pe holurile din parlament
Președintele PNL susține că și el și-a delegat unele atribuții când era ministru. Foto: INQUAM Photos/Sabin Cîrstovean

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, întrebat despre practica delegării atribuțiilor de către miniștrii din Guvern, că „este o procedură folosită”, însă un ministru nu trebuie să își delege toate atribuțiile. „Este o chestiune de responsabilitate”, spune fostul premier.

Orban a fost întrebat despre situația mai multor miniștri din Guvernul Cîțu care au decis să își pasese responsabilitățile către secretarii de stat. Printre aceștia se numără miniștrii USR PLUS Claudiu Năsui, Stelian Ion și Vlad Voiculescu. Și alți miniștri, de la PNL și UDMR și-au delegat o parte din atribuții. Ministrul Economiei și-a delegat atribuțiile cu tot cu companiile din subordine.

„Delegarea de atribuții către secretari de stat este o procedură legală. O procedură care a fost folosită. Ministrul deleagă competențe către secretarii de stat și poate să delege inclusiv dreptul de semnătură, însă întodeauna ministrul trebuie să își păstreze o parte importantă”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL susține că și el și-a delegat unele atribuții când era ministru, însă a păstrat o parte importantă dintre acestea.

„Și eu am fost minstru, mi-am delegat atribuții, dar mi-am păstrat partea de acte normative, partea de tratate și acorduri internaționale și alte domenii pe care le-am considerat importante. Sigur sunt unii care pot să își delege și toate atribuțiile. Sunt și primari care deleagă atribuții integral și nu mai ajung să semneze. Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze și aici e o chestiune de responsabilitate. Chiar dacă nu semnează el nu e derobat de răspundere”, a mai declarat președintele PNL.

„Câteodată nu poți să ajungi la ședința de Guvern și mai delegi atribuții”, a declarat și premierul Florin Cîțu.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri