Orban: Un singur lucru e cert, alocaţiile vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie. Majorările ulterioare, în funcție de evoluția economică

Data publicării:
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu masca
Ludovic Orban. Foto: INQUAM Photos / Sabin Cristoveanu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat miercuri că singurul lucru cert este acela că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022, urmând ca celelalte posibile majorări să fie decise în funcţie de situaţia economică.

"Decizia coaliţiei a fost foarte simplă: ne menţinem angajamentul de a dubla alocaţiile conform legii adoptate într-un grafic de creştere, că următoarea tranşă de creştere va fi de la 1 ianuarie. Nu suntem ca PSD, care mai avea puţin şi programa creşterea pensiilor şi salariilor din sectorul public pe următorii o sută de ani", a declarat Orban, miercuri, la Parlament.

Ludovic Orban a adăugat că majorările ulterioare vor fi decise în funcţie de evoluţia economică.

"Vedem care e evoluţia economică, vedem care e situaţia bugetară. În funcţie de aceste date care vin din realitatea economică, vom decide creşterile ulterioare. (...) Deocamdată, un singur lucru este cert: alocaţiile vor creşte cu acel procent de 20% de la 1 ianuarie 2022", a spus liderul PNL.

Alocațiile pentru copii cresc în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui majorate la 1 iulie cu 20%. Însă, luna trecută, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri