OUG privind legile justiției. USR vrea sesizarea CCR

Data actualizării: Data publicării:
dan barna ID64588_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Dan Barna şi parlamentarii USR au fost joi la Avocatul Poporului, pentru a depune o scrisoare prin care îi cer să sesizeze CCR în privinţa Ordonanţei care modifică legile justiţiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nu este nicio surpriză (n.r - declanşarea procedurii de numire a procurorului general.). Domnul Toader încearcă să-şi pună oamenii săi pentru a controla complet Justiţia. Am văzut ridicolul declaraţiei Adinei Florea care a confirmat că s-a deschis un dosar împotriva prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, Angelei Cristea, comisarului european pe justiţie, doamna Vera Jurova, şi împotriva lui Augustin Lazăr. Adică noi ne luăm la bătaie cu instituţiile europene, cu instituţiile care ne-au ajutat să fim un stat democratic şi, în aceste condiţii, faptul că domnul Tudorel Toader încearcă să-şi găsească un lacheu, un sprijin, o proptea şi în ceea ce înseamnă Parchetul General, nu este nicio surpriză, el este consecvent cu mandatul pe care îl are de la Liviu Dragnea să transforme Justiţia în serviciu de casă”, spune Dan Barna, președintele USR.

„În discuția aceasta de o oră cu domnul Ciorbea ne-a explicat ce lucruri minunate face instituția Avocatului Poporului, dar societatea română nu le observă. Putem să-i acordăm puțină speranță că ar putea să atace această ordonanță. Noi am argumentat foarte clar de ce această ordonanță trebuie atacată”, precizează Dan Barna, președintele USR.

„I-am sublinat (lui Victor Ciorbea n.r.) că această ordonanță este neconstituțională. Nu există nicio urgență pentru foarte multe dintre măsurile luate în ordonanță. 

Se încalcă separația puterilor în stat, în sensul că Guvernul încalcă puterea Legislativului, în condițiile în care doar se votaseră legile justiției și, după puțin timp, face acest lucru: ia alte măsuri, diametral opuse, față de ce elaborase și votase Parlamentul.

Putem vorbi și de încălcarea principiul controlului ierarhic, în privința procurorilor pentru acea secție de investigatii a infractorilor din justiție, capăta un fel de autonomie astfel încât procurorul general să nu mai aibă un anumit control efectiv irarhic asupra acestei secții de Parchet”, spune Ioan Sterian.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...