Parlamentarii nu îşi întrerup vacanţa pentru Codul Fiscal

Data publicării:
PLEN PARLAMENT 6788019-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Solicitarea președintelui de reexaminare a Codului Fiscal nu este o surpriză pentru social-democrați. Președintele Camerei Deputaților recunoștea acum câteva zile că este un scenariu posibil.

Întrebat dacă se justifică o sesiune extraordinară, Valeriu Zgonea spunea: „Din punctul meu de vedere, da. Pentru că acest Cod Fiscal este bun nu pentru un partid, este bun pentru România, într-o economie importantă a regiunii și este un mesaj că suntem un lider regional și suntem capabili să atragem noi investiții”.

Biroul Permanent Reunit al Camerei Deputaților și al Senatului trebuie convocat pentru a stabili un calendar de lucru.

Noul Cod Fiscal intră în vigoare la 1 ianuarie 2016. Eu, personal, cred că nu ar trebui! Ar trebui la începutul lunii septembrie să facem o sesiune extraordinară. Deci, practic, la finalul lunii august, în acea săptămână să facem o sesiune extraordinară și atunci să retrimitem președintelui noul Cod Fiscal”, spunea, la 7 iulie, Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților şi membru UNPR.

Probabil că la 1 septembrie vor începe dezbaterile în Parlament. Dar eu cred că la 1 septembrie Guvernul Ponta nu va mai exista şi PNL va putea să-şi asume, prin programul său de guvernare, toate acele măsuri premergătoare ca un cod fiscal de o asemenea importanţă să poată fi aplicat”, a spus Eugen Nicolaescu, vicelider al grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Codul Fiscal a fost aprobat în Parlament pe 27 iunie. Doar doi aleși au votat împotrivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri