Parlamentarul care a stat trei ore în greva foamei

Data publicării:
florin roman pnl fb

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat pe Facebook că a suspendat greva foamei după numai trei ore deoarece a avut discuţii cu Liviu Dragnea şi cu Ludovic Orban, în urma cărora şi-a dat seama că banii necesari construirii Monumentului Unirii de la Alba Iulia au fost alocaţi, iar PSD nu va susţine proiectul care prevede coborârea de la 20% la 10% a procentului minim al minorităţilor naţionale dintr-o localitate pentru a acolo să se folosească limba maternă în instituţiile publice, potrivit News.ro.

În urma discuţiei cu dl Liviu Dragnea şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban va comunic următoarele: au fost alocaţi azi şi nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii; dl Dragnea a garantat ca PSD nu susţine proiectul cu prag de 10 la suta cerinţa a UDMR. Voi suspenda greva foamei, deoarece în ceasul al 12-lea a existat o reacţie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reuşit sa oprim o prevedere inutilă şi provocatoare în legea administraţiei publice, în 2017, când românii şi maghiarii se înţeleg cel mai bine din toată istoria. Am reuşit să obţinem, în acelaşi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia”, a scris Florin Roman pe Facebook.

El a adăugat că, dacă va constata că PSD a minţit azi, va fi primul care va anunţa acest lucru şi că va relua protestele.

Deputatul PNL Florin Roman a intrat luni, la ora 15:00, în greva foamei în semn de protest faţă de faptul că Guvernul nu alocă bani pentru construirea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. El a spus că ziua va sta pe culoarul din faţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, iar noaptea va dormi pe holul unde PNL are sala de grup parlamentar. Întrebat dacă şi-a făcut analizele înainte de a începe protestul, Florin Roman a spus că el nu merge la medic decât dacă are probleme deosebite.

A fost o discuţie şi erau două posibilităţi: ca această formă de protest să aibă loc în afara Parlamentului sau în interior (….) Mi-au permis să protestez la locul de muncă (…) Voi sta toată ziua pe acest culoar pentru că ăsta este locul meu de muncă, nu poate să-mi interzică nimeni să patrulez, să staţionez. Dacă nu mă vor lăsa să stau în faţa biroului dictatorului, o să stau cu dumneavoastră”, a declarat Florin Roman înainte de a începe forma extremă de protest în Parlament.

Întrebat dacă se teme că va fi dat în judecată de Liviu Dragnea pentru că îl numeşte dictator, Roman a spus că „abia aşteaptă”.

Nu are decât să mă dea în judecată, abia aştept. O să explic şi de ce eu consider că este un trădător de neam şi de ţară. Constituţia, la articolul 12 şi la articolul 13, vorbeşte că tricolorul este roşu galben şi albastru, steagul oficial, limba oficială este limba română. Despre ce prostii poţi să vorbeşti într-un proiect în care vorbeşti de steaguri secuieşti şi de limba maghiară. Sau de ce Guvernul sau Parlamentul de la Budapesta nu votează un proiect de lege ca cel propus de UDMR în Parlament? Aş fi primul care i-ar susţine. Dacă şi ei ar face acelaşi lucru, nu aş avea niciun fel de problemă”, a spus liberalul, cu referire la proiectul de lege care prevede coborârea de la 20% la 10% a procentului minim al minorităţilor naţionale dintr-o localitate pentru a acolo să se folosească limba maternă în instituţiile publice.

Roman a spus că în timpul protestului va citi şi va participa la lucrările parlamentului, iar noaptea va dormi pe holul unde se află sala grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Am cărţi de citit, mi-am luat cărţi, îmi trimit oamenii din ţară cărţi, citesc, o să am şi de lucru, vreau să lucrez, voi participa la lucrările Parlamentului, lucrez la proiecte în perioada asta”, a spus el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri