Pensiile vor crește cu 13% la 1 ianuarie. La 1 septembrie urmează o nouă majorare, după recalculare

Data actualizării: Data publicării:
o persoană tine in mana mai multe bancnote de 100 și 50 de lei
FOTO: Profimedia Images

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, marți seară, la România TV, că legea pensiilor este o lege foarte bună. El a explicat că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8%, adăugând că la 1 septembrie va urma o nouă majorare, fiind „exclus ca cineva să piardă vreun ban după recalculare” și că, astfel, vor fi eliminate inechitățile.

„Erau două opțiuni: să venim cu o lege a pensiilor sustenabilă sau să venim cu alți indicatori, adică procent din PIB în PNRR. E deja pusă în transparență la Ministerul Muncii, va intra la avizare prin Guvernul României și va fi înaintată Parlamentului și în procedură de urgență va trece până în data de 20 noiembrie și va fi trimisă la promulgare. Vreau să le mulțumesc membrilor Coaliției. Cu toții am picat de acord că e o lege foarte bună”, a declarat premierul.

Ciolacu a mai subliniat faptul că pe 1 ianuarie toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8%.

„Va urma, iarăși, o mărire pe 1 septembrie, când se termina toată procedura de recalculare a celor peste patru milioane de pensii”, a mai spus el.

De asemenea, a adăugat că e exclus ca cineva să piardă vreun ban după recalculare și că vor fi eliminate inechitățile.

Ministerul Muncii a finalizat proiectul noii legi a pensiilor, document prezentat marți în cadrul unei ședinte a Coaliției de guvernare. Legea, care este asumată prin PNRR, are la bază mai multe principii, printre care cel al obligativităţii, al contributivităţii, al egalităţii sau al stabilității asigurării la sistemul public de pensii. Premierul Marcel Ciolacu vrea ca legea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri