PMP depune moţiune împotriva ministrului Sănătăţii

Data actualizării: Data publicării:
florian bodog _INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

PMP a anunţat că va depune, marţi, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, pe tema achiziţionării ambulanţelor, a exporturilor paralele de medicamente, a crizei vaccinurilor şi a acreditării spitalelor, potrivit preşedintelui executiv al formaţiunii, Eugen Tomac.

florian bodog _INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Se pare că pentru Ministerul Sănătăţii bugetul de 7 miliarde de euro nu este suficient pentru a fi cât mai predictibili în ceea ce priveşte achiziţionarea de vaccinuri şi mai mult decât atât haosul din sănătate pare să nu ia sfârşit. Avem suflete nevinovate care decedează din cauza incompetenţei şi ăsta e un motiv extrem de temeinic pentru ca opoziţia să îşi facă rolul de opoziţie în Parlament şi venim cu o moţiune simplă prin care cerem ministrului Sănătăţii să plece”, a spus Tomac, potrivit News.ro.

El a precizat că moţiunea are ca teme criza vaccinurilor, situaţia privind achiziţionarea ambulanţelor, autorizarea spitalelor şi exportul paralel de medicamente. Tomac a afirmat că moţiunea este semnată de PMP şi de USR, iar PNL urmează să ia marţi o decizie dacă va contribui cu semnături.

Aşteptăm şi răspunsul colegilor din PNL, e nevoie de acţiune solidă a opoziţiei în parlament faţă de haosul pe care l-a instalat PSD în ţară”, a spus liderul deputaţilor PMP.

Deptatul PMP Petru Movilă a adăugat că moţiunea simplă va fi depusă marţi în Parlament.

La începutul anului vinovatul era Cioloş pentru a întocmit greşit proiectl de buget şi îi lipseau câteva miliarde, mai târziu a înfiinţat o comisie de anchetă care să ancheteze nu ştiu ce pentru că s-a umplut deja de ridicol celebra comisie şi acum şi-a găsit un nou subiect. Îşi bate joc de propriul guvern”, a spus deputatul.

Potrivit textului moţiunii, ministrului Florian Bodog i se impută criza vaccinurilor, lipsa medicamentelor pentru tratarea cancerului şi blocajul în achiziţia de ambulanţe.

Preocuparea cea mai importantă a guvernului PSD în sănătate constă în acoperirea lipsei de responsabilitate pe aspecte mult mai concrete, cum sunt vaccinarea şi criza de vaccinuri, absenţa măsurilor privind autorizarea sanitară a spitalelor care nu îndeplinesc criterii de bun simţ, minimale, împiedicarea reexportului de medicamente esenţiale pentru bolnavii de cancer, dansul printre interese pentru achiziţia de ambulanţe. Modalitatea în care aceste probleme sunt abordate ar da motive de îngrijorare oricărei persoane, arătând că sistemul sanitar nu este o prioritate, este doar o vacă de muls. Poate cândva, soarta bolnavilor din această ţară va deveni o prioritate reală, o preocupare de prim rang a celor aflaţi la putere, dar cu siguranţă acesta nu este cazul guvernării PSD”, se arată în moţiune.

Astfel, a lipsit abordarea preventivă a aprovizionării cu vaccinuri astfel că epidemia de rujeolă, care s-a soldat cu 26 de decese, a arătat că Ministerul Sănătăţii nu avea stocurile de vaccin necesare pentru limitarea efectelor.

De asemenea, PMP şi USR reclamă faptul că nu s-au făcut paşi pentru ca 40% dintre spitale, care nu îndeplinesc condiţiile de autorizare, să devină conforme normelor sanitare. „Ne despărţim categoric însă de decizia de a prelungi, termenul de acceptare a acestei prefăcătorii de-a conformarea, din nou, până la la un nou sfârşit ipotetic al mandatului actualului ministru, adică până în anul 2020. Este ca şi cum ministrul ne-ar fi informat pe noi, toti beneficiarii spitalelor, că autorizaţiile sanitare pur şi simplu nu contează. Bine că sunt importante la cârciumi şi buticuri!” mai precizează sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri