PNL sesizează CCR pe mandatele din Biroul Permanent al Camerei. Roman: „E o acțiune premeditată a celor de la PSD”

Data actualizării: Data publicării:
florin roman la birou
Florin Roman, deputat PNL.

Liberalii sesizează Curtea Constitutțională pe tema funcțiilor din Biroul Permanent. Ei spun că ar fi trebuit să aibă un mandat în plus în această sesiune și acuză PSD că vrea să „dinamiteze” activitatea comisiilor.

„Grupul deputaților PNL depune o sesizare la CCR privind nerespectarea repartizării funcțiilor în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Conform regulamentului, grupul PNL ar fi trebuit ca din această sesiune să mai dețină un mandat, iar PSD să piardă un mandat”, a spus liderul deputaților PNL, Florin Roman.

El a explicat care este importanța acestui mandat.

„Practic, prin această mișcare, PSD generează acea majoritate în cadrul Birourilor Permanente reunite și reunește 13 din cele 25 de voturi din cadrul Biroului Permanent. Noi considerăm că întotdeauna trebuie respectată cutuma, trebuie respectat regulamentul și pentru noi e clar că e o acțiune premeditată a celor de la PSD, astfel încât să dinamiteze și să blocheze activitatea comisiilor”, a spus Florin Roman.

El a spus că a solicitat alocarea acestui mandat, dar a fost refuzat.

Anunțul vine după ce Birourile Permanente reunite au slabilit calendarul învestirii Guvernului Orban 2. Astfel,  audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în 17, 18 și 19 februarie, iar votul în plen a fost programat în pe 24 februarie, la ora 16.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri