Ponta: Nu am mai vorbit cu Dragnea de la locale

Data publicării:
PONTA DRAGNEA

Victor Ponta anunță că ar vrea să rămână la PSD, însă de la alegerile locale nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea și nu a fost folosit de partid, în condițiile în care nu aspiră la funcția de președinte al social-democraților decât după ce se pronunță instanța. Fostul premier a mai spus că dorește ca foștii miniștri în guvernul pe care l-a condus să fie pe listele PSD.

victor ponta liviu dragnea

Victor Ponta a declarat că nu a mai discutat cu liderul PSD Liviu Dragnea de la alegerile locale din luna iunie, pe fondul unor speculații apărute în presă, potrivit cărora în PSD ar exista o luptă între Victor Ponta și actualul președinte al social-democraților pentru supremația în partid.

Liviu Dragnea a spus în mai multe rânduri că Victor Ponta are asigurat un loc pe listele PSD și a precizat că îl vede pe fostul premier mai mult decât parlamentar.

De asemenea, Victor Ponta a fost invitat de Partidul România Unită (PRU), aflat în campanie de racolări a parlamentarilor, să preia președinția noii formațiuni, care are blazon cu Vlad Țepeș și doctrina intitulată național-democrație.

Întrebat, la o emisiune a b1tv dacă se va duce la PRU, Victor Ponta a spus : ”Eu aş vrea să rămân la PSD, pentru că nu am fost în niciun alt partid, dar nu depinde doar de mine chestia asta”. Ponta a precizat că bănuieşte că sunt oameni care nu ar vrea ca el să rămână în PSD, dar că el nu are niciun fel de nemulţumire faţă de cei din PSD., potrivit news.ro.

Ponta a mai menţionat că nu a informat conducerea PSD despre faptul că i-a ajutat pe cei de la Partidul România Unită. ”Sunt sub contract, dar nu joc”, a comentat Ponta. Întrebat ce va face dacă actuala conducere PSD nu l-ar mai dori, Ponta a replicat: ”Poate mă împrumută la altă echipă”.

De altfel, Ponta a subliniat că nu i-a cerut nimeni încă sprijinul pentru alegerile parlamentare, din conducere, ci doar cei din organizaţia PSD Gorj, unde a depus cererea pentru a participa la alegerile parlamentare. Fostul premier a menţionat, de altfel, că încă nu a primit un răspuns din partea filialei PSD, privind prezenţa sa pe lista pentru alegeri, în Gorj.

Victor Ponta a mai spus că foştii membri ai Cabinetului său îşi doresc să candideze şi ar trebui să se afle pe liste, pentru că merită.

Ponta a mai spus că nu îl tentează funcţia de preşedinte al PSD, în ciuda unei ”paranoia a unora care cred că doreşte să ia şefia partidului”.

”Nu mă tentează funcţia. Nu vreau să fiu preşedinte al PSD, înainte de a avea o decizie clară a instanţei”, a spus Ponta, care are mai multe dosare instrumentate de DNA, dintre care unele sunt pe rolul instanţei, cum este cel în care, alături de senatorul PSD Dan Şova, este acuzat că ar fi  încasat bani nejustificați pentru consultanță juridică de la complexurile energetice Rovinari și Turceni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Celine Dion, într-o imagine rară alături de gemenii ei, la concertul The Rolling Stones. Nelson și Eddy au 13...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Coldplay aduce sustenabilitatea la Bucuresti. Fanii vor genera energie prin dans