Precizări de la Cotroceni: Guvernul a acţionat fără să se coordoneze cu CSAT

Data actualizării: Data publicării:
sedinta guvern grindeanu gov

Administraţia prezidenţială îi răspunde premierului Sorin Grindeanu care declarase, la începutul şedinţei de Guvern, că pentru Bugetul din 2016 CSAT a trimis avizul la o zi după ce proiectul fusese adoptat în Guvern. Comunicatul precizează că, în decembrie 2015, între momentul în care proiectul a fost trimis pentru avizare şi cel în care a avut loc şedinţa CSAT au trecut 3 zile.

sedinta guvern grindeanu gov

Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale: „Administraţia Prezidenţială precizează că, în anul 2015, Guvernul a transmis Secretariatului CSAT proiectele de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale pe data 7 decembrie. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit pe data de 10 decembrie 2015 pentru avizare.

În acest an, Guvernul a decis să acţioneze fără să se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget.”

În comunicatul prin care anunţă convocarea CSAT pentru ziua de 31 decembrie, Administraţia Prezidenţială a precizat: „Proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de către Guvern, a fost primit, în această după-amiază (vineri, 27 ianuarie – n.r.), la Secretariatul CSAT.”

"Am sperat la un parcurs aşa cum a fost parcursul, spre exemplu, anul trecut. Când anul trecut, în 9 decembrie s-a adoptat proiectul legii bugetului şi s-a trimis către Parlament şi în 10 decembrie a fost CSAT pentru aviz. Am sperat", a declarat premierul Sorin Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern în care era programată adoptarea bugetului pentru 2017. Executivul a amânat luarea unei decizii pentru săptămâna viitoare, după şedinţa CSAT.

Citiţi şi:

L. Dragnea, despre CSAT de marţi: Iohannis i-a spus lui Grindeanu că „anul trecut a fost ceva, acum e altceva”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri