Premierul merge luni la Cotroceni. Victor Ponta se va consulta cu președintele Traian Băsescu în legătură cu reducerea CAS

Data publicării:
Traian Basescu Victor Ponta colaj-2

Premierul Victor Ponta a confirmat, pentru Digi24, că va merge, luni, la consultările de la Palatul Cotroceni.

Săptămâna aceasta, Traian Băsescu a anunţat că nu va promulga legea care reduce contribuţiile sociale decât după ce va discuta cu Guvernul despre sursele din care vor fi acoperite circa 5 miliarde de lei care nu se vor mai încasa la buget.

Avem un deficit pentru anul acesta la fondul de pensii de 12,5 miliarde de lei. Reducerea cu 5% a CAS pentru societăți adaugă la deficitul de 12,5 miliarde de lei încă 5-5,5 miliarde deficit”, a arătat, miercuri, președintele.

Replica premierului a venit la scurt timp. Victor Ponta a declarat că, în chestiunea reducerii CAS, şeful statului trebuie să se consulte cu Parlamentul, şi asta deoarece este vorba despre o lege care a primit votul legislativului.

„Guvernul e la Piaţa Victoriei, dacă vrea preşedintele să avem tot felul de invitaţi pe acolo, poate să treacă. Dacă vrea să aibă un dialog cu mine, sigur, mă voi duce, m-am mai dus şi cu alte ocazii, nu că m-ar fi ascultat prea mult, dar măcar ca să păstrăm respectul pentru textele constituţionale şi pentru instituţii, însă în această situaţie concretă dacă vrea să se consulte cu mine pe tema reducerii CAS, nu se consultă cu persoana potrivită, pentru că nu e o măsură a Guvernului, ci una care tocmai a fost adoptată de Parlament, culmea şi în unanimitate”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a mai adăugat că, în această situaţie, preşedintele fie va promulga proiectul de lege, fie îl va retrimite în Parlament, unde va fi votat din nou în septembrie, pentru a fi aplicat din octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri