Prima declarație a Vioricăi Dăncilă după ce a fost desemnată premier

Data actualizării: Data publicării:
180117_DRAGNEA_DANCILA_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că o desemnează pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier. În prima ieșire publică de atunci, Viorica Dăncilă a declarat că este „importantă punerea în aplicare a programului de guvernare”.

180117_DRAGNEA_DANCILA_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Aștept să avem votul în Parlament pentru că pentru noi e importantă punerea în aplicare a programului de guvernare. Să tratăm așa cum trebuie 2018, anul centenarului și să pregătim preluarea presedinției Uniunii Europene”, a declarat Viorica Dăncilă.

Astăzi au avut loc consultări ale președintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pentru nominalizarea unui nou premier.

Șeful statului a spus că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic.

Coaliţia PSD-ALDE a venit la consultări cu propunerea de desemnare a europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, în timp ce PNL şi USR au anunţat că îi cer şefului statului găsirea unei formule pentru a duce PSD în opiziţie sau declanşarea alegerilor anticipate.

PMP a venit cu două propuneri – Siegfried Mureșan și Eugen Tomac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri