Prima măsură a noului premier, luată peste noapte

Data publicării:
mihai tudose 2
Foto: Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose i-a numit din nou în Guvern pe Adrian Mlădinoiu, fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea, pe Mihai Busuioc, fostul secretar general al Guvernului, pe Andreea Lambru, fost secretar general-adjunct, şi pe Adrian Gâdea, fost şef al CJ Teleorman, care au fost demişi de fostul prim-ministru Sorin Grindeanu în urmă cu două săptămâni. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial joi noapte.

Astfel, Mihai Busuioc a fost repus în funcţia de şef al SGG. El fusese demis de Grindeanu, după refuzul de a semna acte şi a le trimite către Monitorul Oficial. Unul dintre aceste acte era chiar demiterea sa şi înlocuirea cu Victor Ponta.

Şi fostul secretar general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru, a fost numită din nou în Guvern, la fel ca Adrian Ionuţ Gâdea, fostul şef al CJ Teleorman, care a fost demis din funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

O altă reangajare este cea a lui Adrian Mlădinoiu, fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea. El şi-a reluat postul de secretar de stat în SGG, prin ordinul lui Tudose.

A fost repusă în funcţia de secretar general al Ministerului Dezvoltării şi Ionela Stoian.

Deciziile au fost publicate joi noapte în Monitorul Oficial, fiind primele decizii luate de noul premier Mihai Tudose.

Pe 16 iunie, fost premier Sorin Grindeanu a demis mai mulţi secretari de stat, printre care Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Mlădinoiu, fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea, şi Adrian Ionuţ Dragnea, fost deputat şi preşedinte al CJ Teleorman, care a ocupat funcţia după plecarea lui Dragnea.

Prima şedinţă a Guvernului condus de Mihai Tudose se desfăşoară vineri, la o zi după votul de încredere primit din partea Parlamentului.

Miniştrii se vor reuni vineri dimineaţă la Palatul Victoria pentru o şedinţă pregătitoare, urmând ca prima şedinţă oficială să aibă loc la orele prânzului, cel mai probabil de la ora 13.

Potrivit unor surse guvernamentale, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri s-ar putea afla o serie de ordonanţe de urgenţă.

Guvernul condus de Mihai Tudose a fost învestit de către Parlament joi, cu 275 de voturi favorabile şi 102 împotrivă.

„Vă asigur că votul dumneavoastră va fi valorificat printr-o guvernare responsabilă efectiv către interesul cetăţenilor români. Aşa să ne ajute Dumnezeu şi Dumnezeu să ajute România!”, a declarat Mihai Tudose după anunţarea în plen a rezultatului.

Mihai Tudose a venit în faţa Parlamentului cu o variantă modificată a programului de guvernare asumat anterior de către Guvernul Grindeanu. Cele mai importante modificări sunt în domeniul fiscal. 

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri