Prima ședință a coaliției după ce Dăncilă a fost aleasă președinte PSD. Ce discută cu Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu dancila colaj

Guvernul ar putea fi din nou remaniat. De data aceasta schimbările ar avea loc mai ales în tabăra ALDE, după ce multe voci au cerut demisia ministrului de externe, Teodor Meleşcanu, după alegerile europarlamentare din 26 mai. Nici miniştrii PSD nu vor scăpa de schimbări. Subiectul este discutat în prima ședință a coaliției de când Viorica Dăncilă a devenit preşedinte ales al PSD.

Sâmbătă, la congresul PSD, Viorica Dăncilă spunea că ia în calcul să facă o remaniere sau chiar o restructurare a Guvernului, în toamnă.

Se va face o evaluare a miniștrilor pe primele șase luni ale anului.

În PSD au existat nemulțumiri legate de toți miniștrii ALDE și se cere schimbarea lor. Și la PSD sunt nume care au fost discutate și este posibil ca unii dintre ei să fie remaniați. Totul depinde însă de rezultatele evaluării miniștrilor.

Călin Popescu Tăriceanu spunea, înainte de ședință, că vor discuta și despre revizuirea Constituției și modificarea Codului penal, un subiect despre care șeful ALDE spunea că este extrem de important.

Candidatul la alegerile prezidențiale este de asemenea un subiect abordat în această ședință, în condițiile în care Tăriceanu a avut o întâlnire cu șeful Pro România, Victor Ponta, fost președinte al PSD, și au discutat despre un posibil candidat comun PSD-ALDE-Pro România la alegerile prezidențiale din 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri