PSD a votat pentru grațierea corupților. Dragnea se declara împotrivă

Data actualizării: Data publicării:
170328_ICCJ_DRAGNEA_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Comisia Juridică a Senatului, condusă de senatorul PSD Șerban Nicolae, a aprobat, în ședința de miercuri, ca de grațiere să beneficieze și condamnații pentru fapte de corupție. În urmă cu mai puțin de o lună, șeful PSD, Liviu Dragnea, spunea că nu susține o astfel de măsură și că Șerban Nicolae nu a avut girul partidului când a propus grațierea corupților.

Eu nu susțin o lege a grațierii pentru fapte de corupție. Categoric nu. Pe de altă parte, nu este cazul să ne inflamăm pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun și acum Guvernului și ministrului Justiției: doar legea grațierii nu rezolvă problema (...). Trebuie conceput un plan complex pentru rezolvarea problemelor. (...) Nici nu cred că este o grabă foarte mare pe această lege, deoarece doar această lege nu rezolvă problema care a stat la baza dezbaterilor. Oricine poate depune amendamentele, oricum este cale lungă până la decizia finală”, declara președintele PSD, Liviu Dragnea, pe 7 martie.

Șeful social-democraților confirma și faptul că senatorul Șerban Nicolae nu a avut girul partidului când a depus amendamente la proiectul legii grațierii în sensul extinderii ariei beneficiarilor și a reducerii, în anumite condiții, a pedepselor.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că a vorbit cu Șerban Nicolae și că acesta își va retrage amendamentele depuse.

Senatorul PSD a spus, în schimb, că nu-și retrage propunerile și că nu mai este ca „pe vremuri, cu opinia unică ce emana de la partid și de la conducătorul iubit”.

„Nu se pune o asemenea problemă şi nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag nişte amendamente. Cel mult poate decide să le respingă, parlamentarii PSD să nu susţină”, a mai spus atunci Șerban Nicolae.

Or, acest lucru nu s-a întâmplat, grațierea corupților fiind aprobată, miercuri, prin votul majorității PSD-ALDE din Comisia Juridică a Senatului.

Întrebat, la momentul depunerii amendamentelor, despre motivele pentru care dorește ca Legea grațierii să se aplice și celor condamnați pentru corupție, senatorul PSD Șerban Nicolae a refuzat să dea prea multe explicații. Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară și așa mai departe, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiții... Din punctul meu de vedere, se gândește rațional și vreau să le prezint mâine ca argumente”, a spus Șerban Nicolae.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri