PSD: Măsurile Coaliției pentru mediul privat, praf în ochi. La măsurile 2 și 3 s-au făcut plăți de 7,5% respectiv 0%

Data publicării:
marius budai psd
Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, publică un răspuns primit la o interpelare adresată ministrului Economiei în legătură cu plățile făcute pentru sprijinirea mediului de afaceri pe perioada pandemiei COVID-19. Potrivit răspunsului primit, ministerul condus de Claudiu Năsui a făcut plăți doar pentru 7,5% din proiectele înscrise pentru Măsura 2, în timp ce pentru Măsura 3 programul va fi reluat de la zero.

„Măsurile Coaliției de Dreapta pentru mediul privat din România se dovedesc praf în ochi! Potrivit unui răspuns pe care l-am primit de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, situația se prezintă în felul următor:

- Măsura 1, microgranturi: 29.250 solicitări, dintre care 16.940 plătite;

- Măsura 2, granturi pentru capital de lucru: 22.226 solicitări, dintre care 2.937 plătite;

- Măsura 3, granturi pentru investiții: 27.736 solicitări, 0 plătite, Corpul de Control al Prim-ministrului efectuează verificări.

Așadar, la măsurile 2 și 3, cele mai importante, au fost făcute plăți pentru 7,5%, respectiv 0% din numărul de cereri depuse!”, scrie Budăi, pe Facebook.

Și liberalii sunt nemulțumiți de modul în care se desfășoară programele gestionate de ministerul condus de Năsui. În ședința conducerii PNL de marți, Ludovic Orban l-a criticat pe ministrul USR PLUS pentru întârzierea plăților pentru Măsura 2. 

În ceea ce privește Măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor, aceasta a fost reluată de la zero. Cei deja înscriși sunt nevoiți să aplice din nou dacă vor să beneficieze de granturi pentru investiții.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri