Puiu Haşotti: Să înţelegeţi declaraţia mea despre homosexualitate în sensul acceptat de majoritate

Data publicării:
Puiu Hasotti 1

Fundaţia Accept, care apără drepturile minorităţilor sexuale din România, vrea ca senatorul Puiu Haşotti să dea explicaţii în faţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. „Astfel de declaraţii lezează toate persoanele lesbiene, gay şi transsexuale din România şi pe toţi cei care sunt aproape de ei”, afirmă Irina Niţă, coordonator de programe în cadrul Asociaţiei ACCEPT.

Senatorul PNL a reacţionat dur şi cu iritare la vestea că a fost reclamat; el va merge la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, dar nu va discuta cu cei din Asociaţia Accept. Rugat să comenteze în faţa camerelor de luat vederi, el a insistat să dea o declaraţie neoficială, cu camera oprită: „E dreptul lor să sesizeze Consiliul. Eu nu mă întâlnesc cu ei. Dar uite care e treaba... întâi opreşti camera şi pe urmă îţi zic, pentru că nu faci tu legea. Opreşte camera!

În cele din urmă, a fost convins să dea totuşi explicaţiile în faţa obiectivului:

A fost o declaraţie politică la un demers politic. Trebuie să înţelegeţi declaraţia mea nu într-un sens patologic, ci exact într-un sens pe care majoritatea o acceptă”, a spus fostul ministru.

Fostul ministru al Culturii afirmase că homosexualii „sunt oameni bolnavi”, după ce deputatul Remus Cernea a propus reglementarea parteneriatului civil şi între persoanele de acelaşi sex.

Puiu Haşotti a solicitat chiar sancţionarea politică a lui Remus Cernea, însă liderii Uniunii Social Liberale i-au luat apărarea. „Eu când l-am susţinut pe domnul Cernea să fie parlamentar îi cunoşteam opiniile şi nu sunt nici şocat, nici mai pudibond decât e cazul. Nu are sprijinul USL, dar nici nu voi participa la lapidarea domnului Cernea”, a spus preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.

Fiecare dintre parlamentarii României are dreptul să propună orice”, a declarat la rândul său Crin Antonescu. „Ne scandalizăm prea uşor atunci când nu suntem de acord cu o propunere”, a adăugat preşedintele Partidului Naţional Liberal.

Crin Antonescu a privit cu îngăduinţă şi declaraţia controversată a lui Puiu Haşotti: „Apăr şi dreptul domnului Haşotti de a avea păreri, nu comentez mai mult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri