Raluca Turcan: Mai e nevoie de bani şi la alte ministere. Din 26 noiembrie, ceasul ticăie pentru milioane de români

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan gesticuleaza in fimp ce vorbeste
Raluca Turcan, ministrul Culturii. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raluca Turcan a declarat, marți, că sunt și alte ministere care au nevoie de bani de urgență, nu numai Ministerul Muncii, și că este nevoie de soluții rapide. În caz contrar, în 26 noiembrie, "ceasul ticăie pentru milioane de români", a spus ea, făcând referire la riscul de întârziere a plății pensiilor.

Întrebată ce părere are despre declaraţiile celor care au spus că sunt bani pentru plata pensiilor, Raluca Turcan a răspuns: "Am văzut declaraţiile, le-aş încadra în registrul politic".

"Să spui că e responsabilitatea ministrului Muncii să asigure fonduri e o copilărie sau un gest de răutate", a spus ea, referitor la replica lui Florin Cîțu.

"La aceste negocieri, subiectul a fost ridicat de un membru al echipei, un prim-vicepreşedinte PNL.

Mai e nevoie de bani şi la alte ministere. Cel mai probabil de urgență, și sper de urgenţă, pentru că dacă nu fac asta în 26 noiembrie, atunci ceasul ticăie împotriva a milioane de oameni, să rezolve acest aspect la rectificarea bugetară. Și nu doar pentru Ministerul Muncii.

E posibil să existe întârzieri, dar ținând cont că eu sunt îngrijorată de lucrul asta de luni de zile, le-am dat ordin instituțiilor din subordine să fie pregătite pentru acțiunea de urgență în momentul în care e alimentat contul, puntea care presupune zilele libere, atunci tot procesul trebuie să fie extrem de rapid, astfel încât banii să ajungă la casa de pensii și la celelalte instituții, de acolo să fie transmise în teritoriu și apoi să se facă plățile.

Pentru cei care primesc pensia pe card nu e pericol.

Sper să se miște repede viitorii mei colegi.

Știți că nu ies public cu lucruri care țin de bucătăria partidului. Subiectul a mai apărut în spațiul public, v-am spus că sunt în demers de rezolvare. Am încercat cu propunere de hotărâre de guvern întoarsă de la Finanțe, cu solicitare de rectificare, întoarsă de la Finanțe, scrisori, mesaje", a afirmat Turcan.

În urmă cu o zi, într-un mesaj trimis pe grupurile interne ale PNL, Turcan l-a acuzat pe Florin Cîțu că "e dispus să joace la poker până și banii de pensii" și a spus că din 26 noiembrie România nu va mai avea bani de pensii și salarii. Să-și asume dacă nu mai sunt fonduri, a fost replica premierului interimar.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri