Rectorul SNSPA cere Parlamentului să clarifice acuzaţiile la adresa lui George Simion privind colaborarea cu serviciile secrete ruse

Data publicării:
BUCURESTI - CONFERINTA - BUNA GUVERNARE
Remus Pricopie, rectorul SNSPA. Foto: Inquam Photos / George Calin

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a transmis luni un apel către parlamentarii români, considerând că este necesară o reacţie fermă din partea acestora pentru a limita efectele infiltrării Moscovei în politica internă. Rectorul solicită Legislativului să constituie o comisie specială care să analizeze reţelele de agenţi străini, pe teritoriul României, care au ca obiectiv destabilizarea ţării şi influenţarea alegerilor democratice, din acest an.

Pricopie afirmă că România, pentru moment, pare inactivă, iar AUR, un partid anti-românesc, nu numai că nu este investigat, dar este chiar finanţat de la bugetul de stat, adică din banii românilor”.

„De cel puţin 3-4 ani, George Simion vorbeşte şi acţionează după cum dictează Putin. Toate temele promovate de George Simion în România sunt în interesul Moscovei şi în detrimentul ţării noastre. Vedem şi auzim mesajele sale pro-Kremlin aproape zilnic, numai instituţiile Statului Român nu văd, nu aud şi nu dau semne că ar fi preocupate de subiect. Cred, însă, că această inacţiune, reală sau simulată, poate avea consecinţe asupra traseului democratic al României”, spune rectorul SNSPA, potrivit News.ro.

„În opinia mea, dacă nu se investighează oficial şi la vedere legăturile lui George Simion (şi ale altora din jurul său) cu serviciile secrete din Rusia, acest politician de factură legionară va continua să-i păcălească pe români şi să afecteze stabilitatea ţării. Din datele deja expuse în spaţiul public, există premise pentru demararea procedurilor legale privind scoaterea AUR în afara legii, iar unii dintre pseudo-politicienii acestui partid să fie investigaţi pentru încălcarea prevederilor constituţionale, legale şi a jurământului de credinţă faţă de poporul român”, afirmă Remus Pricopie.

Rectorul SNSPA arată că, „având în vedere că în această săptămână începe o noua sesiune parlamentară, cere public (pentru a treia oară) ca Parlamentul României să constituie o comisie specială care să analizeze reţelele de agenţi străini, pe teritoriul României, care au ca obiectiv destabilizarea ţării şi influenţarea alegerilor democratice, din acest an”.

„Aceşti pioni ai Rusiei sunt prezenţi nu numai în politică, dar şi în presă, administraţiile locale, comunitatea de afaceri, iar lista… Dumnezeu ştie cât de lungă poate fi! Multe ţări occidentale au făcut deja acest lucru, sub diferite forme, iar rezultatele investigaţiilor au fost publicate. De asemenea, aceste ţări (de exemplu, SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa etc.) au adoptat sau sunt pe cale să adopte măsuri concrete, pentru a limita efectele infiltrării Moscovei în politica lor internă”, spune Pricopie.

Rectorul SNSPA mai subliniază că „România, pentru moment, pare inactivă, iar AUR, un partid anti-românesc, nu numai că nu este investigat, dar este chiar finanţat de la bugetul de stat, adică din banii românilor”.

„Cu alte cuvinte, în timp ce AUR are ca obiectiv slăbirea României şi readucerea ei în sfera de influenţă a Rusiei, instituţiile statului şi anumiţi politicieni nu-şi asumă aplicarea fermă a legii. Expunerea publică a extremiştilor de factură legionară, concentraţi, în principal, în AUR, şi a celor care îi sprijină din umbră este absolut obligatorie. Românii au dreptul să ştie cine este George Simion, de unde a apărut, cine îl sprijină, cine l-a finanţat timp de peste 10 ani şi pentru cine lucrează”, afirmă Pricopie.

„Ca profesor şi rector al SNSPA, atrag atenţia că aproape toate dictaturile au apărut şi au reuşit să controleze destinele a milioane de oameni pentru că, la un moment dat, anumiţi politicieni şi anumite instituţii ale statului, din slăbiciune sau din interes, nu şi-au făcut datoria faţă de ţară şi cetăţenii săi. Preşedinţii partidelor democratice AU OBLIGAŢIA să lase luptele politice interne, partizane, şi să se reunească sub cupola Parlamentului României pentru a discuta acest subiect de maximă importanţă pentru români. Evident, pot alege să ignore acest subiect, aşa cum au făcut-o şi până acum, dar costurile vor fi plătite inclusiv de ei”, mai spune recotrul SNSPA în apelul către parlamentari.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri