Video Revolta românilor aduși din Israel. Au plătit sute de euro pentru bilete. Ciolacu: Nu cunosc tarifele. Voi vorbi cu ministrul Grindeanu

Data publicării:
marcel ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Opt sute de români au ajuns în țară cu ajutorul zborurilor de repatriere din Israel. Oamenii se plâng că au fost nevoiți să plătească bilete pentru a reveni în România pentru cursele organizate la cererea Ministerului Afacerilor Externe. Întrebat despre situaţiile în care românii repatriaţi s-au plâns că li s-au cerut bani pentru a veni în ţară, premierul Marcel Ciolacu a spus, luni, la Varna, că nu cunoaște tarifele companiilor, dar va discuta marți cu ministrul Transporturilor şi cu preşedintele Consiliului Concurenţei în acest sens. 

Câți români sunt în continuare în Israel 

Cezara Scutari, jurnalist Digi24: „ În continuare sunt peste 800 de români în Israel care așteaptă sprijin pentru a reveni acasă. Problema este că inclusiv pentru zborurile operate de compania de stat sunt bilete disponibile abia vineri. Patriarhia Română a transmis că cei care se află în pelerinaj sunt în siguranță, este vorba de sute de pelerini români care în continuare așteaptă undă verde de la militari pentru a putea reveni acasă.

În ceea ce privește românii care au ajuns deja în țară, este vorba de 800 de persoane, în mare parte au ajuns prin intermediul zborurilor de repatriere. Mulți dintre aceștia s-au plâns că au fost nevoiți să plătească 350 de euro pe bilet pentru a ajunge acasă”.

Marcel Ciolacu spune că nu cunoaște tarifele companiilor și susține că va purta mai multe discuții cu ministrul Transporturilor în acest sens. „Nu cunosc tariful, dar mâine, după alte vizite, o să am o discuţie cu membri ai Guvernului şi cu ministrul Transporturilor, să vedem unde ne putem încadra, pentru că am văzut că multe companii la care ei aveau deja bilet de fapt nu urmează să le returneze banii şi le oferă alte călătorii, ceea ce nu mi se pare corect. O să stau de vorbă şi cu preşedintele de la Consiliul Concurenţei şi cu ministrul Transporturilor, nu vorbim de foarte mulţi cetăţeni. Erau şi persoane care erau în pelerinaj, o să discutăm de la caz la caz, ca să acoperim aceste sume”, a spus premierul la Varna, întrebat despre situaţiile în care românii repatriaţi s-au plâns că li s-au cerut bani pentru a veni în ţară.

Marcel Ciolacu a precizat că important este că multe companii au refuzat să facă aceste curse şi a mulţumit Taromul pentru că şi-a asumat riscul şi i-a repatriat pe români. Nu e nevoie de aeronave militare, a mai spus premierul.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri