Primăria Iași va încerca să blocheze „revoluția fiscală”. Anunţul făcut de edilul Mihai Chirica

Data actualizării: Data publicării:
mihai chirica fb
Foto: Facebook

Primăria Iași încearcă să blocheze „revoluția fiscală”. Declarația a fost făcută chiar de primarul municipiului. 

Se încalcă în mod flagrant un cadrul de legalitate privind autonomia locală. Autoritățile locale trebuie consultate privind modul de repartizare a resurselor”, a spus Mihai Chirica, primar PSD.

Ne vedem în situația de a ne adresa Avocatului Poporului și vom cere și sprijinul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Ministerului Justiției, care pot face demersuri la CCR ca să blocheze ordonanța, sau găsirea unei soluții rezonabile care să acopere deficitul”, a spus el.

Impactul e foarte mare, zeci de milioane de euro prejudiciu pentru bugetul local in 2018, deci peste 40% din veniturile proprii. Nu ne-a întrebat nimeni cum ne plătim datoriile la banci, suntem în etapa de cofinanțare a unui program european, precum și asupra celorlalte credite pe care le avem de sustinut. Nu ne-a întrebat nimeni ce facem cu investiții, angajamente pe care ni le-am asumat. Nu ne-a întrebat nimeni despre obligațiile față de educație, sanatate”, a mai spus el.

Chirica nu a fost convins de compensațiile promise de Guvern, astfel încât muncipalitățile să nu aibă un buget mai mic anul viitor.

Nu poți ieși pe sticlă să spui: o să vă mai dam. Din ce știe cel mai puțin pregătit contabil, nici 4% nu acoperă ce face ordonanța. Nu putem discuta de 3%. Ce e asta, că vă dam 3%?”, a spus Chirica.

El a daugă că nu este singurul primar care gândește astfel.

Pentru alte localități, impactul e distructiv”, a spus el.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri