Robert Negoiţă a depus plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan pentru abuz în serviciu: „Este un moment trist pentru mine”

Data actualizării: Data publicării:
negoita si nicusor
Nicusor Dan, primarul general al Capitalei discuta cu Robert Negoita, primarul sectorului 3. Inquam Photos / George Calin

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a anunțat, vineri, că depune plângere penală împotriva primarului general, Nicuşor Dan, pentru abuz în serviciu şi instigare la această infracţiune. Negoiță spune că edilul general le-a interzis angajaţilor să emită avize necesare pentru ca proiecte ale Primăriei Sectorului 3 să intre în dezbaterea Consiliului General.

”Este un moment trist pentru mine şi un moment trist pentru Bucureşti. De patru ani încercăm noi, ca instituţie, Primăria Sectorului 3, să colaborăm cu Primăria Generală în ideea de a rezolva problemele acestui oraş, problemele grave, problemele importante. În primul şi în primul rând, fluidizarea traficului, care, lăsând la o parte disconfort, generează poluare, respirăm otravă, speranţa de viaţă din Bucureşti este redusă mult din cauza calităţii aerului (...)”, a declarat, vineri, Robert Negoiţă, la sosirea la Parchetul General, potrivit News.ro.

El a afirmat că în această săptămână a existat o problemă gravă, în faţa Primăriei Sectorului 3 şi în faţa Şcolii 80, unde a fost începută o lucrare pe care Primăria Generală nu i-a ”lăsat” să o finalizeze.

”Nu ne lăsau să refacem partea pietonală, să curăţăm, deci pur şi simplu să creăm condiţii de circulaţie pentru elevii din şcoală”, a adăugat primarul Sectorului 3.

El a anunţat că depune plângere penală pentru abuz în serviciu şi instigare la această infracţiune.

”Astăzi, şi o spun cu foarte mult regret, nimeni nu are nevoie de scandal, eu nu-mi doresc aşa ceva, eu doresc colaborare, astăzi când discutăm sunt deschis la orice discuţie, la orice colaborare în ideea de a rezolva impasul în care ne aflăm. Eu am aici o plângere penală împotriva primarului general şi împotriva persoanei fizice care se numeşte Nicuşor Dan de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu”, a arătat Negoiţă.

El a menţionat că va prezenta documentele în sprijinul afirmaţiilor sale, enumerând motivele pentru care face plângerea.

”Avem proiecte ale Primăriei Sectorului 3 transmise de ani de zile către Primăria Generală, proiecte care n-au fost promovate niciodată”, a susţinut el.

El a explicat că legea prevede că, atunci când există un proiect, Primăria este obligată ca în termen de 30 de zile să dea aviz pentru ca acesta să intre în Consiliul General, aviz care poate fi favorabil sau negativ.

”Mai mult decât atât, avem aici un document semnat de primarul general care interzice colegilor din Primărie, departamentelor, direcţiilor, să elaboreze acel document, ceea ce înseamnă că nu emit acest document. Este abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Faptul că interzice colegilor să elaboreze acel document înseamnă instigare la abuz în serviciu, adică instigare la comiterea de infracţiuni. Iată câteva infracţiuni pe care noi le-am constatat şi le prezentăm aici. În consecinţă, eu sper din suflet că se vor trezi cei din Primăria Generală şi că vor înceta cu acest comportament astfel încât să intrăm în normalitate”, a adăugat Robert Negoiţă.

Negoiţă a susţinut că a încercat de mai multe ori să discute cu primarul general, dar nu l-a găsit ”nici la telefon, nici pe mesaje, nu răspunde la nimic”.

Răspunzând unei întrebări, el a declarat că a venit abia acum să depună plângere împotriva lui Nicuşor Dan pentru că speră ”să conştientizeze faptul că este foarte ilegal ce face, în consecinţă să-şi modifice comportamentul şi, atât cât mai e din acest mandat, să putem colabora şi să ne facem treaba în folosul cetăţenilor”.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri