Robert Turcescu, declarație surprinzătoare pe Facebook

Data publicării:
robert turcescu fb

Fostul jurnalist Robert Turcescu, în prezent deputat PMP, a postat, joi, pe Facebook, un comentariu prin care dă de înțeles că este deranjat de anumite poziții adoptate de PMP, mai precis de președintele Traian Băsescu. Robert Turcescu spune că, din punctul său de vedere, orice compromis cu Dragnea & co. este „inacceptabil”, posibilă aluzie la amendamentele pe care senatorul Traian Băsescu le propune la proiectul Legii grațierii.

robert turcescu fb

Robert Turcescu își începe postarea cu un citat în care reamintește o declarație a lui Traian Băsescu făcută în 2016:  „Am obligaţia că în numele democraţiei, împreună cu toate resursele politice ale micuţului PMP, să asigur o opoziţie fermă, fără compromisuri, fără jumătăţi de măsură. Asta este democraţia. Până la urmă, acesta pare să fi fost destinul meu în politică: opoziţia fără compromisuri la PSD”.

„În ceea ce mă priveşte, când am devenit deputat PMP aşa am înţeles să-mi asum mandatul pentru următorii patru ani: am fost, sunt şi voi rămâne un opozant ferm al politicilor pesediste. Orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil şi va duce la disoluţia Partidului Mişcarea Populară”, comentează apoi Robert Turcescu.

PMP, mai spune el, „este un proiect viabil, necesar democraţiei româneşti, dar numai în condiţiile în care declaraţia preşedintelui Băsescu din decembrie 2016 va rămîne în permanentă actualitate.

Asta este democraţia, adevărată democraţie: sistemul în care, adeseori, e mult mai necesară o bună Opoziţie, fără compromisuri, fără jumătăţi de măsură!”, conchide Robert Turcescu. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat, miercuri seara, într-o intervenție telefonică la Digi24 motivele pentru care a ales să depună câteva amendamente la Legea grațierii.  Graţierea în întregime a tuturor pedepselor de până la 10 ani, inclusiv pentru condamnaţii de corupţie, precum şi reducerea la jumătate a pedepselor pentru femeile care urmează să nască - se numără printre amendamentele propuse de fostul preşedinte, Traian Băsescu.  Fostul presedinte susţine şi reducerea cu o treime a pedepselor pentru cei care au suferit prima condamnare şi nu au săvârşit infracţiuni cu violenţă.

Una dintre propuneri vizează direct faptele de corupţie. „Avem problema recuperării daunelor din acte de corupție.  Eu am propus ca, indiferent de tipul de faptă care s-a comis și a produs daune, fie că e fapta care nu se încadrează la fapte de corupție sau fapta de corupție, să se poată proceda la grațiere cu un angajament de a plăti despăgubirile timp de 3 ani. Este oricum mai rezonabil decat un an, că dacă lăsăm doar un an și nu includem toate categoriile de fapte care au produs daune, atunci iar avem un regim discriminatoriu pentru cei care au produs daune dintr-un tip sau altul de fapte”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Între timp, proiectul Legii graţierii a fost amânat pentru a patra oară la Comisia juridică a Senatului. Membrii acesteia vor să se întâlnească din nou lunea viitoare pentru a modifica termenul de adoptare tacită a proiectului, care expiră marţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri