Romaşcanu: Conducerea PSD nu a luat în discuţie sancţionarea parlamentarilor referitor la pensiile speciale ale parlamentarilor

Data publicării:
Lucian Romaşcanu.
Lucian Romaşcanu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Conducerea PSD nu a discutat despre sancţionarea parlamentarilor care nu vor vota legile privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu.

„Nu s-a discutat despre sancţiuni. Cel puţin în ceea ce ne priveşte, am dovedit că avem o abordare firească de grup şi ne subsumăm intereselor generale ale societăţii. (...) La noi nu s-a discutat despre niciun fel de sancţiune. Sper că şi la Partidul Naţional Liberal faptul că apartenenţa la partid înseamnă şi disciplină de partid să fie suficient de important încât să nu fie nevoie de sancţiuni”, a spus Romaşcanu, întrebat cum comentează decizia conducerii PNL de a exclude din partid senatorii şi deputaţii care nu vor vota eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, relatează Agerpres.

La şedinţa conducerii PSD, ministrul Agriculturii a prezentat o analiză, context în care Lucian Romaşcanu a menţionat că referitor la reducerea preţului la alimente, cel mai probabil, va exista un act normativ.

„Există în acest moment discuţii privind lista alimentelor care vor face obiectul acestei înţelegeri. Vor continua discuţiile şi mâine va exista o decizie despre cum vor trebui impuse aceste concluzii ale discuţiilor. Se pare că ne îndreptăm către o soluţie legislativă, pe baza unui acord general al celor implicaţi, astfel încât să nu existe impedimente în aplicare. Lumea este în principiu de acord pentru o scădere pe o durată limitată, prin eforturi proprii, a preţurilor la alimentele de bază. (...) Pentru protecţia producătorilor români, pentru ceea ce ne-am propus întotdeauna şi anume creşterea nivelului de trai prin reducerea preţurilor pentru consumatori probabil că un act normativ va fi cea mai bună soluţie”, a precizat Romaşcanu.

Potrivit acestuia, Consiliul Politic Naţional al PSD a discutat, în principal, mandatul premierului şi al Guvernului privind reformele esenţiale pe care urmează să le susţină.

„Este o continuare a deciziei domnului Ciolacu de a fi prezent atât în partid, cât şi în mijlocul parlamentarilor pentru a susţine tot ceea ce are în agendă să facă şi a obţine acordul colegilor. S-a discutat despre ceea ce urmează în perioada imediat următoare privind reformele din PNRR prin acţiune guvernamentală, dar şi parlamentară. În principal, s-a discutat despre voturile care urmează pentru pensiile parlamentarilor şi pentru pensiile aşa-zis speciale, despre cumulul pensiilor cu salariile. Au fost luate în calcul şi celelalte legi care vor trebui adoptate până la sfârşitul curentei sesiuni parlamentare şi chestiuni organizatorice legate de noua conducere de la Ilfov”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri