Video Săptămâna de lucru are doar două zile pentru aleși. În Parlamentul României bate vântul, chiar dacă e abia miercuri

Data actualizării: Data publicării:
Parlamentul României
Parlamentul României. Foto: Shutterstock

A bătut vântul astăzi în Parlamentul României, chiar dacă este abia miercuri, mijlocul săptămânii de muncă. Aleșii par să își fi încheiat activitatea încă de marți, când s-au grăbit să treacă pe repede înainte, la Senat, legea pensiilor.

În timp ce pentru orice om de rând săptămâna de muncă are cinci zile, aleșii lucrează cam cât un weekend. De miercuri, Parlamentul s-a golit aproape complet.

Andreea Ghiorghe - jurnalist Digi24: Pe programul Camerei Deputaților figurează doar trei comisii - pentru drepturile omului, pentru cercetarea abuzurilor și pentru egalitate de șanse.

Nu se discută însă niciun proiect de lege, iar singura sarcină a parlamentarilor este documentarea. Așa că am mers să vedem și noi în ce constă activitatea concret.

Andreea Ghiorghe - jurnalist Digi24: Bineînțeles, așa cum ne așteptam, ușa este închisă.

Mai facem o încercare, dar fără noroc. Prezența noastră a stârnit însă nemulțumirile angajaților din birourile alăturate, care au ținut să precizeze că activitatea nu are o oră prestabilită.

Secretară: Documentare și consultare înseamnă că poate fi la orice oră. Și noi avem după-amiază.

În lipsa unei agende clare, activitatea poate să aibă loc oricând... sau deloc.

Andreea Ghiorghe - jurnalist Digi24: Și dacă aici nu am avut prea mare noroc, mergem să vedem care este situația și la celelalte comisii care figurează pe program.

La Senat, am prins totuși o ședință în desfășurare.

Anca Dragu - senatoare USR: Deschidem ședința comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități. Avem o ordine de zi bogată.

Nu la fel de bogată a fost și prezența. Din cei 11 membri, doar doi au fost în sală. Restul... online. Cu camerele oprite și nu prea dornici de vreo intervenție.

Andreea Ghiorghe - jurnalist Digi24: Trăgând linie, am putea spune că aleșii au un program de invidiat. Având în vedere că în majoritatea timpului lucrează cam două zile și jumătate pe săptămână. În restul timpului, cel puțin în teorie, ar trebui să fie în teritoriu.

Nimeni nu ține contul zilelor lucrate, iar la final de lună toți își iau lefurile de peste 10 mii de lei.

 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri