Scandal între PSD și PNL. Simonis îi acuză pe liberali că folosesc Poșta Română: "Bătrânii au primit pensiile cu un pliant cu PNL"

Data publicării:
talon de pensie cu material electoral
Partidul Social Democrat a cerut explicații Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii privind distribuirea unor materiale de propagandă politică capsate la taloanele de pensii. FOTO: Facebook PSD Timiș

Partidul Social Democrat a cerut explicații Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii privind distribuirea unor materiale de propagandă politică capsate la taloanele de pensii. Totul a pornit după ce liderul PSD Timiș Alfred Simonis a reclamat că liderul PNL Timiș, Alin Nica, folosește Poșta Română pentru a-și face campanie electorală.

PSD anunţă că a transmis o solicitare reprezentanţilor celor două instituţii cu privire la "serviciul special de capsare" a materialelor de propagandă politică de taloanele distribuite pensionarilor.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD, celor două instituții li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că este vorba de documente emise de autorităţile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.

De asemenea, s-a solicitat conducerii Poştei Române să precizeze care este tariful perceput pentru acest "serviciu suplimentar de capsare" prestat de angajaţii companiei, pe lângă serviciul de distribuire, şi dacă partidul beneficiar a achitat distinct suma corespunzătoare.

"PSD solicită şefilor Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice să se abţină să-şi depăşească atribuţiile legale pe care le au în exercitarea funcţiei. Acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancţionată de lege. În plus, astfel de decizii aflate la limita legii sau dincolo de ea nu se justifică nici măcar din punct de vedere electoral, pentru că pensionarii nu au uitat că partidul ale cărui pliante au fost capsate de talonul de pensii a îngheţat punctul de pensie în 2021, s-a opus cu insistenţă aplicării calendarului de creştere a pensiilor din Legea 127/2019, iar mai recent a contestat propunerea PSD de majorare şi de recalculare a pensiilor, susţinând că nu ar fi bani pentru astfel de măsuri necesare pentru creşterea nivelului de trai al pensionarilor", a mai transmis PSD.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Președintele Partidului Național Liberal Timiș, Alin Nica, folosește Poșta Română și angajații ei pentru a-și face campanie electorală! Zilele trecute, bătrânii din Lugoj au primit pensiile și la fiecare fluturaș de pensie a fost atașat un pliant cu imaginea liberalului Alin Nica.

O astfel de acțiune este fără precedent în județul Timiș și arată modul în care Nica înțelege să facă politică, dar, totodată, trădează disperarea unui om care știe că zilele sale în fruntea Consiliului Județean sunt numărate. Ca de fiecare dată, șeful liberalilor nu își va asuma răspunderea pentru ceea ce se întâmplă, va găsi vinovați în alte părți și va dezvolta teorii conspiraționiste. Doar că, de această dată, dovezile sunt mai mult decât clare.

La fel de răspunzător pentru această acțiune se face și Adrian Lulciuc, directorul Sucursalei Regionale de Poștă Timișoara, căruia îi solicităm de urgență demisia din funcția pe care o ocupă. Alin Nica și acoliții săi trebuie să înțeleagă că nu pot folosi instituțiile în care și-au plasat oameni în funcții de conducere pentru a face campanie electorală.", a reclamat Alfred Simonis, pe Facebook. Mesajul lui este însoțit de câteva fotografii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri