Video Scandal la ședința conducerii USR. Europarlamentarul Vlad Gheorge a fost împiedicat de bodyguarzi să intre. "Astea au fost ordinele"

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-01-28 181541
Foto: captură video

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe afirmă că nu a fost lăsat să participe, duminică, la şedinţa Comitetului Politic al partidului, fiind oprit de către bodyguarzi la intrare pe motiv că nu este "membru activ". El critică, deopotrivă, partidul şi pe preşedintele acestuia, Cătălin Drulă. "Ne aliem cu cei cărora le-am făcut opoziţie pentru ce, ca să fie linişte?! Cu liniştea asta a băgat-o Dan Barna pe Viorica Dăncilă în turul al doilea în 2019 şi ne-am ales iar cu Iohannis. Cu liniştea asta a ajuns USR în urma extremiştilor anti-europeni în sondaje. Cu liniştea asta e Şoşoacă mai prezidenţiabilă decât Drulă", remarcă europarlamentarul. Ulterior, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a explicat că lui Vlad Gheorghe i s-a interzis accesul, deoarece a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației.

Vlad Gheorghe, europarlamentar ales din partea USR, relatează, într-o postare pe Facebook, că nu a fost lăsat să participe la şedinţa Comitetului Politic al partidului, care se desfăşoară duminică şi care va fi urmată de o conferinţă de presă comună a alianţei Dreapta Unită, din care, alături de USR, mai fac parte PMP şi Forţa Dreptei, conferinţă în care ar urma să fie anunţată lista finală a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare.

"Jandragneria s-a mutat la USR! Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. Știrea zilei este că USR mai are un singur europarlamentar - cel puțin, conform conducerii USR.

Am mers astăzi la Comitetul Politic al partidului în care sunt din 2016 și nu am fost lăsat să intru. Mi s-a spus că «așa sunt ordinele» și că «nu figurez ca membru USR» în Registru, «membru activ». Eu știu că nu este jurist Cătălin Drulă, dar are totuși juriști la partid - i-ar răspunde și voluntar dacă întreabă, nu trebuie să-i plătească la fel ca pe prietenul Cristian Ghinea. Conform cărui articol din statut nu mai sunt eu membru USR? Cărei proceduri? Au anunțat legal faptul că din doi europarlamentari mai au doar unul? Eu sigur n-am primit nicio convocare, înștiințare, nici măcar răspuns la adresele trimise oficial acum luni de zile către forurile statutare din partid nu am primit", scrie eurodeputatul pe rețeaua socială.

El mai spune că, potrivit statutului USR, are dreptul să ia parte la această ședință.

"USR, partidul născut la firul ierbii, partidul «altfel», pentru oameni, din mijlocul oamenilor simpli, onești, implicați are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politc. Așa o fi când faci alianță cu ce-a rămas din UNPR-ul lui Gabriel Oprea în PMP, asta o însemna Forța Dreptei - nu vă pot spune, pentru că nu am fost lăsat să intru. Repet, nu mi s-a permis să particip în mod statutar în calitatea de europarlamentar USR.

Celor care îmi tot spun că rufele se spală în familie le mai spun încă o dată - este a nu-știu-câta încercare pe care o fac să discut cu Cătălin Drulă și cu conducerea USR. De la modalități informale și până la adrese oficiale și prezența mea la ședințele statutare le-am încercat pe toate. Nu am altă soluție decât să spun public ceea ce se întâmplă. Nu îmi face nicio plăcere, este dincolo de rușinos ceea ce se întâmplă.

Cu toții am sperat că măcar în ceasul al doișpelea Cătălin Drulă și conducerea USR o să se trezească și o să ofere românilor alternativa promisă în 2016 - un partid altfel, cu oameni care nu au mai fost la putere, fără penali, fără «echipe câștigătoare», cu transparență și principii europene în intern și extern.

Cum facem asta cu PMP, în care sunt mulți din UNPR-ul lui Gabriel Oprea? Cum facem asta alături de Forța Dreptei când guvernul Orban a fost cel care a sesizat la CCR DNA-ul Pădurilor, proiect de lege la care am contribuit și cu care USR se mândrește și acum? Cum facem asta cu candidați puși din pix de șeful supremt pe liste, iar statutul - constituția USR - e neglijabil și democrația internă e un moft?", mai arată politicianul USR.

Eurodeputatul mai preciează că cei care aduc critici partidului sunt suspendați sau excluși, întrebându-se dacă este firesc să accepte acest lucru drept o normalitate.

"Cine critica este fie suspendat, fie exclus din partid si ar trebui să acceptăm asta ca pe o stare de fapt? Să fie liniște, ni se spune acum, de parcă asta contează, nu să facem ceea ce este statutar, legal, moral, ceea ce am promis românilor când am intrat în politică să schimbăm țara asta.

Când ne spuneau cei din partidele vechi «Ciocu mic!» am ieșit în stradă. Împotriva lui Dragnea am ieșit în stradă. Am spus românilor că vrem o Românie fără penali în funcții publice și le-am spus că vrem justiție, nu corupție. Acum ne aliem cu cei cărora le-am facut opoziție pentru ce, ca să fie liniște?! Cu liniștea asta a băgat-o Dan Barna pe Viorica Dăncilă în turul al doilea în 2019 și ne-am ales iar cu Iohannis. Cu linștea asta a ajuns USR în urma extremiștilor anti-europeni în sondaje. Cu liniștea asta e Șoșoacă mai prezidențiabilă decât Drulă", mai spune acesta.

Vlad Gheorghe mai arată că partidul s-a schimbat foarte mult din 2016 până astăzi și că idealurile pentru care a luptat nu mai sunt aceleași.

"Eu nu pot fi părtaș la așa ceva ca să mi se dea vreun loc pe vreo listă. Niciunul dintre colegele și colegii mei care au intrat cu un crez în USR nu au cum să fie părtași la așa ceva. Misiunea USR nu e să fie liniște și să ne mințim unii pe alții că schimbăm România în 2024 cu un foarte optimist 15% alături de PMP și Forța Dreptei. Misiunea USR este să schimbe țara asta, nu să reciclăm figuri controversate.

Pentru asta trebuia să ne batem la podium cu PSD și PNL, nu să prindem un chinuit loc 4 în opțiunile de vot ale românilor. Nu răspunde nimeni pentru dezastrul ăsta? Membrii USR - ăia care-au mai ramas - spun dezamagiți că nu e ok, oamenii pe stradă, pe conturile oficiale spun: Trezește-te, Cătălin Drulă! USR, ce faci?

Nu ăsta este partidul în care am intrat în 2016, nu pentru asta am stat în stradă și mi-am luat bastoane la 10 august, m-am luptat nopți la rând în comisiile Iordache si Nicolicea, am scris proiecte de lege și am câștigat sesizări la CCR. Nu pentru asta am muncit 3 ani în Parlamentul European și am inițiat Procurorul Verde European și rezoluția pentru aderarea la Schengen, nu pentru asta le zic românilor #ia_lebanii - ca să fie liniște pentru Drulă și prietenii. Românii nu vor liniște, vor să nu mai fie hoți la putere. Și nu vor vota niciodată pe unii care vin cu foști hoți sau cu partenerii lor de mână să-i mintă că vor schimba România.

USR, trezește-te!", a mai transmis Drulă. 

USR explică de ce eurodeputatul Vlad Gheorghe nu a fost lăsat să intre la Comitetul Politic

"O scurtă clarificare legată de ceea ce susține Vlad Gheorghe. Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației. Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul Politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces. Lista a fost făcută pentru buna desfășurare a evenimentului, nimic ieșit din comun. Colegii care s-au ocupat de acces i-au comunicat politicos că nu este pe listă. Atât. Nimic mai mult. Vlad știa că nu are drept de vot și acces", a transmis Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri