Confuzie privind OUG 13 | Nicolicea a spus că se amână votul, apoi s-a răzgândit

Data actualizării: Data publicării:
Plenul Parlamentului_170104_PLEN_CABINET_GRINDEANU_13_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Comisia Juridică din Camera Deputaților a aprobat legea de respingere a controversatei ordonanțe 13 de modificare a Codurilor Penale. Votul a venit după câteva momente de confuzie, marți dimineață, când deşi se ştia că va intra în dezbatere şi va primi votul final azi, s-a vorbit de amânare. Pentru ca ulterior să se decidă totuşi introducerea textului pe ordinea de zi a Comisiei juridice din Camera Deputaţilor şi trimiterea lui la plen. Totul, după ce ieri senatorii au respins proiectul abrogat de guvern.

Plenul Parlamentului_170104_PLEN_CABINET_GRINDEANU_13_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/ Octav Ganea

ACTUALIZARE 11.13: Legea de respingere a Ordonanței 13 privind modificarea Codurilor Penale a fost aprobată de Comisia Juridică din Camera Deputaților.  Raportul favorabil Legii de respingere a OUG 13 a fost adoptat în comisie cu 21 de voturi „pentru” şi 3 abţineri. Legea urmează să meargă în plen, unde va primi votul final.


 

ACTUALIZARE 10.10: Președintele Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea, a anunțat că votul final pe OUG 13 se va amâna deoarece nu a primit aprobare să lucreze în paralel cu plenul. Ulterior, a revenit asupra acestei declarații și a anunțat că a primit aprobarea, iar votul final pe OUG 13 se va da astăzi, odată cu cel pe OUG 14. 

„Am solicitat să lucrăm în paralel cu plenul pentru că a venit şi OUG 13 de la Senat. O să convoc şedinţa la 10.30, o să terminăm până în 11.00 maxim, o să intre pe ordinea de zi şi se va vota odată cu cealaltă (cu OUG 14 – n.r.) sau una după alta. Altfel, aveam şedinţa de la 15.30s. Dar noi depindeam de şedinţa Biroului Permanent şi nu puteam să anticipez ce se va întâmpla”, a declarat preşedintele Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea.

Iniţial, proiectul de respingere a OUG 13 trebuia să intre în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor la 9.30, şedinţa fiind amânată din cauză că Senatul nu a trimis, în timp util, raportul în acest sens. 

Camera Deputaţilor este forul decizional atât pentru proiectul de respingere a OUG 13, cât şi pentru Legea de aprobare a OUG 14.


 

Votul final în comisia Juridică a Camerei Deputaților pentru ordonanța de urgență 13 privind modificarea Codurilor Penale se amână. Ordonanța 13 ar fi trebuit să intre odată cu Ordonanța de abrogare 14 în plenul reunit pentru a fi votată. 

OUG 13 nu va mai ajunge la vot în plen marți, ci doar OUG 14, care se află pe ordinea de zi din cauza unei încurcături procedurale. Ședința fusese programată la ora 9:30 pentru a discuta OUG 13, care a fost luni seară votată în Senat. Biroul Permanent, însă, ședința conducerii Camerei Deputaților a fost programată la 9:45, astfel că la 9:30, comisia Juridică a constatat că nu are actele necesare de la Senat de respingere a OUG 13, așa că ședința a fost amânată pentru ora 15:30, după plen.

Senatul a votat, luni, împotriva Ordonanţei chiar dacă preşedintele Camerei Superioare a refuzat să conducă şedinţa, iar parlamentarii din partidul lui Traian Băsescu s-au abţinut de la vot. 

Citiţi şi:

Mărturisiri surprinzătoare ale premierului Grindeanu la Bruxelles

De la „avem voie” la „am greșit”. Cum și-a schimbat discursul premierul Grindeanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri