Șicane între liderii USL la congresul UDMR

Data publicării:
ponta antonescu

Declaraţia premierului la congresul UDMR vine într-un moment în care situaţia este tensionată în USL, PSD solicitând PNL renegocierea protocolului de guvernare.

În discursurile rostite la congresul politicienilor maghiari, Victor Ponta și Crin Antonescu s-au „înțepat” reciproc, mascându-și animozitățile sub forma unor glume:

Domnul Antonescu se gândea că o sa vorbesc în maghiară, dar vorbesc în română, sper că o să mă ajute traducerea”, a spus premierul Victor Ponta, făcând aluzie la unele accente naționaliste puse pe seama liderului liberal.

„Nu am fost chiar de la începutul manifestării dumneavoastră. Chiar dacă spun că întârzierea mi se datorează, presa română o să spună că e din cauza lui Crin Antonescu”, a mai spus premierul într-o nouă șarjă la adresa colegului de alianță în care a făcut aluzie la „faima” acestuia de persoană mai puțin matinală.

„Aş fi preferat să fie roşu steagul dumneavoastră, dar putem să îl acceptăm și în această formulă”, a mai spus Victor Ponta, referindu-se la culoarea reprezentativă pentru stânga, dar și la disputa privind steagul secuiesc. Culorile UDMR sunt roșu și verde, dar tribuna de la care s-au rostit discursurile era îmbrăcată într-un steag secuiesc. Când a vorbit premierul, steagul a fost luat. Victor Ponta a explicat ulterior că nu a vrut să fie acolo steagul secuiesc „ca să nu se creadă că e steagul PNL”.

Crin Antonescu nu a lăsat netaxate aluziile ironice ale lui Victor Ponta: „Sunt uimit că premierul, care până nu demult părea a avea alergie la portocaliu, azi e rezervat faţă de galben şi albastru (culorile steagului secuiesc, dar și culorile reprezentative ale liberalilor – n.r.). Nu am nicio problemă cu asta, dar am o problemă cu dorinţa sa de mai mult roşu... Nu, roşu e destul!”, a spus Crin Antonescu.  

Liderul PNL a mai afirmat că a auzit foarte bine tot ce a spus primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, spre deosebire de premierul Ponta, care spusese că i s-a întrerupt traducerea la momentele importante din discursul primarului.

„Eu, spre deosebire din nou de premier, dar astăzi sunt singurele deosebiri pentru presa românească, eu am auzit tot ce a spus Raduly Robert. Tot, aparatul meu a mers. Pentru mine, care aud aşa de bine, în ciuda vârstei deja înaintate, oameni ca Raduly Robert sau Tamas Sandor pot spune orice. Nu pot fi de acord cu orice şi nu sunt, nu putem face împreună anumite lucruri şi nu le facem. Dar ei pot spune orice şi îi voi asculta întotdeauna cu interes şi fără umbră de duşmănie, pentru că sunt oameni alături de care la începutul anilor '90, în anii '90, în această ţară am fost împreună pentru a construi pas cu pas libertatea acestei ţări, democraţia acestei ţări", a susţinut Antonescu în faţa participanţilor la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc. Cuvintele sale par însă o referire la argumentul pe care liderul liberal l-a adus în disputa pe care o are cu premierul, generată de criticile formulate de senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu. PNL nu poate sancționa libertatea de exprimare a membrilor săi, a arătat Crin Antonescu, după ce Victor Ponta a cerut excluderea lui Roșca Stănescu din PNL.

„Nu am alergie la nicio culoare şi aud bine tot ceea ce se spune”, a subliniat liderul PNL în discursul susţinut de la tribuna Congresului UDMR, unde înaintea sa vorbise premierul Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri