Sorin Grindeanu, despre mesajele premierului Cîțu privind inflația: "Minciuni și postări triumfaliste de băiețel alintat"

Data publicării:
sorin grindeanu cu masca pe fata la o conferinta
Prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Foto: . Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Sorin Grindeanu a catalogat mesajele premierului Florin Cîțu drept „minciuni și postări triumfaliste de băiețel alintat de tătucul de la Cotroceni”. Prim-ministrul a afirmat, joi, că informațiile care circulă în spațiul public despre inflație reprezintă un fake news și că România se află pe locul șase în UE. 

„Ceea ce nu înțelege deloc Florin Cîțu este că minciunile și postările triumfaliste de băiețel alintat de tătucul de la Cotroceni nu țin loc nici de măsuri de sprijin al mediului de afaceri afectat de pandemie, nici de soluții pentru milioanele de români, cu venituri înghețate, dar cu prețuri din ce în ce mai mari la utilități, combustibili și alimente”, a scris pe Facebook Sorin Grindeanu. 

Prim-vicepreședintele PSD a publicat și o hartă a FIS cu măsurile fiscale, cheltuieli și amânări sau scutiri de taxe și impozite, pentru sprijinul firmelor și populației la finalul lunii decembrie.

„P.S. Cât au fost <socialiștii> la guvernare, FMI-ul nu a pus România alături de economiile africane”, conchide Grindeanu în postarea sa.

Premierul Florin Cîțu a postat joi un mesaj în care susține că România este pe locul 6 în UE la rata anuală a inflației în luna aprilie, ceea ce, în opinia lui, este rezultatul măsurilor economice luate de guvern. El spune că executivul pregătește acum măsurile pentru perioada post-pandemie.

„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație.

Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rată a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii.

Asta înseamnă guvenare pe principii liberale.

Acum pregătim măsurile pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii.

În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rand. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de "performanță". Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze”, a scris Florin Cîțu joi pe Facebook, alături de un grafic Eurostat cu ratele inflației la nivel european.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri