Sorin Grindeanu refuză să demisioneze

Data actualizării: Data publicării:
dragnea grindeanu

A fost o zi de „marţi 13” ca la carte pentru relaţia dintre şeful Guvernului şi şeful partidului care a dat Guvernul. Concluzia din ajunul judecăţii politice la vârf este, acum, aşa: Liviu Dragnea îi cere premierului să plece, Sorin Grindeanu nu vrea să demisioneze. Oficial, nimeni nu admite că situaţia ar fi ajuns în punctul fără de întoarcere. Dar nimeni nu contestă tensiunea uriaşă din acest moment.

Schimbarea premierului nu mai e o simplă speculaţie. Sunt informaţii că oameni importanţi din PSD i-au cerut - şi nu doar o dată - lui Sorin Grindeanu să demisioneze. Solicitări refuzate până acum de cel care e şeful Guvernului de doar şase luni. Şi totul se învârte în jurul evaluării miniştrilor şi a discuţiilor pe care prim-ministrul le-a avut în ultimele zile cu şeful PSD, Liviu Dragnea.

De zile bune, tot mai multe voci din interiorul PSD vorbesc despre o demisie a lui Sorin Grindeanu. Şeful Guvernului a anunţat, însă, că nu va depune armele atât de uşor.

În ședința Comitetului Executiv al PSD de mâine, social-democrații au două posibilități: fie îi retrag sprijinul politic lui Sorin Grindeanu și miniștrii din Cabinet își prezintă demisiile, fie îl susțin în continuare pe premier, cu o serie de condiții.

Pe de altă parte, există și variantă moțiunii de cenzură care ar urma să fie depusă de PSD împotriva propriului guvern.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, sunt singurii social-democraţi care ar fi trecut evaluarea pe care au făcut-o liderii PSD privind activitatea miniştrilor Cabinetului Grindeanu, scrie News.ro citând surse oficiale.

Potrivit acestora, ceilalţi miniştri şi premierul Sorin Grindeanu nu ar fi reuşit să treacă cu bine peste această evaluare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri