Video Șoșoacă a „furat” protestul fermierilor francezi, care au scris un mesaj uriaș cu tractoarele. „Mișcarea SOS se extinde în toată lumea”

Data publicării:
mesaj SOS scris cu travtoare noaptea pe camp
Protestul fermierilor francezi i-a dat o idee senatoarei Diana Șoșoacă. Sursă foto: X

Diana Șoșoacă profită de denumirea partidului pe care l-a fondat - S.O.S. România - și s-a „lipit” de protestul fermierilor francezi, care, într-una din acțiunile lor, au scris un „SOS” uriaș cu tractoarele și combinele lor noaptea, pe un aerodrom, mesaj filmat din dronă și viralizat apoi pe rețelele sociale. Senatoarea Șoșoacă a preluat filmarea, susținând că „mișcarea S.O.S. se extinde în toată lumea”.

Clipul video preluat de Diana Șoșoacă în weekend-ul trecut prezintă peste 100 de tractoare și combine ale fermierilor francezi, așezate noaptea pe un aerodrom, cu luminile aprinse, astfel încât să formeze literele „SOS”, semnul internațional pentru ajutor, stare de urgență.

Profitând de faptul că partidul ei are exact această denumire, SOS România, Diana Șoșoacă a postat clipul video cu mesajul „Mișcarea S.O.S. se extinde în toată lumea! Pentru că noi suntem cei ce suntem!”, lăsând de înțeles că protestatarii francezi au preluat ideea de la partidul ei. Postarea ei poate fi văzută aici.

Puțin mai devreme în aceeași zi, Diana Șoșoacă distribuise și un articol din presa străină în care era relatată forma inedită de protest a fermierilor francezi, însă cu același mesaj: „Mișcarea S.O.S. cuprinde toată lumea! Pentru că noi suntem cei ce suntem!”.

Protestul fermierilor francezi, „însușit” de Diana Șoșoacă, a avut loc pe 25 ianuarie, pe aerdromul din Pouilly-en-Auxois, în apropiere de Dijon, în estul Franței. Presa a relatat că la acțiune au participat 150-200 de tractoare, care au scris un „SOS” gigantic, vizibil din cer, pe care l-au filmat apoi din dronă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Diana Șoșoacă a încercat să interfereze și cu protestele fermierilor români și chiar a depus în numele lor o cerere pentru un miting al fermierilor și transportatorilor în București, cerere care inițial a fost respinsă.

O cerere ulterioară, care a fost aprobată, a fost formulată de aceleași persoane, mai puțin Diana Șoșoacă.

În final, la protestul din Piața Constituției nu a venit nimeni, pentru că fermierii au refuzat să fie asociați cu senatoarea Diana Șoșoacă.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri