Șoșoacă le-a cerut oamenilor lui Putin să o promoveze pe Facebook-ul rusesc. Rogozin i-a publicat mesajul despre Transnistria

Data actualizării: Data publicării:
diana sosoaca si valeri kuzmin la receptie la ambasada rusiei
Diana Șoșoacă, la un eveniment organizat de Ambasada Rusiei la București. Foto: Facebook / Ambasada Rusiei

Senatoarea pro-rusă Diana Șoșoacă i-a contactat pe oamenii lui Putin pentru a le cere să îi promoveze mesajele pe conturile lor de VKontakte (Facebookul rusesc). Cel mai recent mesaj al său, referitor la Transnistria, mesaj care urmează liniile propagandei ruse, a fost publicat chiar de Dmitri Rogozin, fostul șef al Agenției Spațiale ruse, actual senator în regiunea Zaporojie, anexată ilegal de Rusia.

„Diana Iovanovic-Shoshoaca, senator român, ne-a cerut să-i publicăm declarația în Senatul României la 05.03.2024”, a scris Rogozin, înainte să îi publice mesajul lui Șoșoacă.

Mesajul lui Șoșoacă are următorul titlu: „De va fi nevoie să apăr acest popor de război, mă voi duce și la Moscova, cu toate pericolele și consecințele nefaste pentru mine”. În text, Șoșoacă reia narativele propagandei ruse, potrivit cărora Moldova este împinsă de NATO și de Soroș într-un posibil conflict cu Rusia din cauza Transnistriei. „Moldova nu contează prin ea însăși în acest conflict, ci prin faptul că poate atrage România în același conflict, care este stat membru UE și NATO”, spune Șoșoacă. Senatoarea pro-rusă reia și teza „statului ocupat”, spunând că România, prin bazele NATO din țara noastră este „o colonie”. „Occidentul și SUA vor să ne trimită carne de tun să luptăm în Ucraina”, mai spune Șoșoacă.

Și în trecut mesajale Dianei Șoșoacă au ajuns în spațiul public rusesc. Anul trecut, în vară, Șoșoacă a dat un interviu unei publicații rusești în care susține că România este o „colonie” în UE, că europenii și americanii vor distrugerea Rusiei și că Ucraina deține ilegal teritorii, inclusiv unele care aparțin României.

Tot anul trecut, înainte să moară, fostul lider Wagner Evgheni Prigojin i-a mulțumit Dianei Șoșoacă pentru că sprijină Rusia. „Ca să fim auziți, trebuie să vorbim tare”, spunea acesta.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri