Exclusiv Stenograme incendiare din ședința PNL: „Ne încalecă PSD”. Rareș Bogdan: „Există pericolul să scădem sub 14%”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă și mai mulți lideri liberali susțin declarații de presă la finalul ședinţei Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal, la Palatul Parlamentului din București, 16 mai 2023.
Mai mulți lideri din PNL s-au plâns că partidul este "încălecat de PSD" înainte de discuțiile despre rotația premierilor. Foto: George Călin/Inquam Photos

Liberalii s-au plâns că partidul este "încălecat de PSD" în ședința în care Nicolae Ciucă a primit mandatul de a negocia rotația premierilor cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, existând și voci, precum cea a lui Florin Cîțu, care au sugerat ruperea Coaliției în cazul în care ministere precum Transporturile și Finanțele ar fi cerute de PSD, spun surse Digi24.

O primă rundă de discuții a avut loc luni seară, la Vila Lac, unde lideri puternici din partid s-au plâns că PNL e în umbra PSD și că ar fi în detrimentul liberalilor ca la Ministerul Transporturilor să rămână Sorin Grindeanu.

"Rămâne Grindeanu la Transporturi și taie el panglica la autostrăzi. Pentru noi nu e ok".

"În continuare suntem în umbra PSD. Ne încalecă PSD, acesta e cuvântul", au fost nemulțumirile exprimate de liberali, spun surse Digi24.

La rândul său, Nicolae Ciucă le-a spus membrilor de partid că a fost o guvernare grea și s-a plâns că este stricată imaginea PNL, care apare ca un partid care vrea să ia ministere de la alte formațiuni.

Discuțiile au continuat și marți dimineață, la Palatul Parlamentului, unde cel mai critic liberal a fost Florin Cîțu, care a cerut chiar ruperea coaliției, dacă nu se respectă protocolul inițial. 

Florin Cîțu: Eu nu susțin Coaliția cu PSD și dacă e să continuăm ar trebui să rămânem cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Finanțelor.

Nicolae Ciucă: Nu PNL este generator de discuții. Nu a fost corect (...) să se arunce cu fakenews-ul că noi am vrea posturile cuiva.

Florin Cîțu: Prefer să rupem Coaliția. Înțeleg că nu e populară opinia, dar PSD nu a fost onest cu noi.

Și Rareș Bogdan a cerut ca protocolul inițial să fie respectat, iar PNL să nu renunțe la Transporturi, potrivit stenogramelor.

"Să se respecte protocolul. Nu putem renunța la Transporturi. O să ajungem să scădem sub 14% în sondaje. Trebuie să fim peste PSD", a spus liberalul.

Nicolae Ciucă a obținut în urma discuțiilor cu liberalii un mandat flexibil de negociere, care îi permite să nu respecte protocolul stabilit inițial și să cedeze ministere în schimbul altora. Florin Cîțu nu a acordat însă acest vot, spun surse Digi24.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri