Suma astronomică pe care George Simion a primit-o în dar la nuntă. Liderul AUR și-a publicat declarația de avere

Data actualizării: Data publicării:
george simion nunta
George Simion a strâns 400.000 de euro la nunta de anul trecut. Foto: Facebook/George Simion

George Simion a câștigat 400.000 de euro la nunta pe care a organizat-o anul trecut ca o petrecere câmpenească în județul Vâlcea. Suma apare în ultima declarație de avere depusă de liderul AUR. Într-o reacție pentru Digi24, Simion a arătat că suma reprezintă „cheltuielile cu nunta”.

George Simion, copreședintele AUR și deputat în Parlamentul României, și-a actualizat declarația de avere de pe site-ul Camerei Deputaților.

La capitolul „Cadouri, servicii sau avantanje obținute gratuit”, Simion a trecut suma de 400.000 de euro, pe care susține că a primit-o ca „dar de nuntă”, împreună cu soția lui, Ilinca, la nunta de anul trecut, pe 27 august.

dar de nunta Simion
Darul de nuntă primit de soții Simion. Sursă foto: Declarație avere George Simion

În urmă cu câteva luni, Simion declara că el și soția lui au mai rămas cu 15.000 de euro după nuntă.

„Cât s-a strâns… cât ne-a mai rămas, în sensul ăsta, 15.000 de euro. Facem un proiect de spital mobil”, spunea George Simion în luna martie.

În afară de darul de nuntă, Gerorge Simion a mai trecut la venituri indemnizația de parlamentar, de 141.000 de lei.

Soția lui, Ilinca, nu are venituri declarate.

George Simion nu deține terenuri, iar la imobile a trecut un apartament în București, de 44 mp, care îi aparține soției lui.

Cei doi au o mașină Ford Fiesta și datorează băncii peste 200.000 de lei, un credit ipotecar pe 30 de ani.

Simion: „Atâta m-a costat organizarea nunții”

Într-o reacție pentru Digi24, George Simion a precizat că suma care apare în declarația de avere reprezintă „cheltuielile cu nunta”.

„Sunt cheltuielile cu nunta, le-am declarat și în spațiul public, imediat după nuntă, si acum, conform legii, în declarația de avere. Chiar dacă eu nu am acești bani acum (în 2023) în posesia mea, atâta m-a costat organizarea nunții. Este aceeași sumă făcută publică anul trecut și reconfirmată acum în mod oficial. Am trecut în declarația de avere, conform prevederilor legale, valoarea calculată a întregului eveniment. Cu titlu de exemplu, doar brânza oferită de George Becali are o valoare de 20.000 de euro, iar această donație trebuie inclusă în declarația de avere. Suma de bani cu care am rămas după eveniment a fost de 15000 de euro”, a spus George Simion.

Nunta câmpenească a lui George Simion

Nunta de anul trecut a lui George Simion a fost un adevărat fenomen pe rețelele sociale, liderul AUR anunțând că va organiza o petrecere în aer liber, unde a invitat toți românii.

El a anunțat că a primit cantități impresionante de produse pentru a organiza o masă imensă pentru nuuntași și a cerut ca legumele să fie românești.

Organizarea unei nunți în aer liber, la care sunt invitați toți românii, a fost asemănată cu nunta liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu, la care au participat zeci de mii de oameni, însă George Simion a respins orice similitudine.

Precizare. Articolul a fost actualizat cu reacția liderului AUR.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri