Surse: Coaliția PNL-PSD a decis ca Ramona Chiriac să fie prima pe lista pentru europarlamentare. Blocaj la discuțiile pentru PMB

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
ramona chiriac ok
Ramona Chiriac, șefa reprezentantei Comisiei Europene în România.

Liderii coaliției PNL-PSD au decis luni seara ca șefa reprezentantei României la Comisia Europeană, Ramona Chiriac, să fie „femeia independentă” căutată de Marcel Ciolacu pentru a ocupa primul loc pe listele pentru alegerile europarlamentare.

Lista PNL PSD este aproape finalizată, candidații fiind dintre VIP-urile celor două partide. De la PSD candidează Mihai Tudose, Victor Negrescu, Simona Bucura-Oprescu, Dan Nica, iar de la PNL Rareș Bogdan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda.

Însă, dacă discuția pentru europarlamentare este mai simplă, cea pentru București este blocată.

Din cauza neînțelegerilor, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au luat în calcul inclusiv ca cele două partide să prezinte candidați separați pentru Primăria Capitalei.

Asta, după ce ambele partide au analizat sondajele de opinie comandate special pentru această ședință, care ar fi trebuit să le arate ce candidat comun se află mai bine plasat în opțiunile electoratului. Conform sondajului PNL, Piedone se afla în fruntea preferințelor de vot ale bucureștenilor, urmat de Nicușor Dan. În sondajele comandate pe sectoare, Sebastian Burduja ar putea să o învingă pe Clotilde Armand la Sectorul 1, iar Cristian Popescu de la PSD pe actualul primar USR.

Dacă fiecare partid își va impune candidatul, fără a se ține seama de alianța PNL PSD, ar putea însemna că Gabriela Firea ar putea sa fie candidatul PSD împotriva lui Nicușor Dan. Social-democrații nu îl susțin oficial pe Cristian Popescu Piedone, deși acesta a avut o întâlnire cu Marcel Ciolacu pentru a discuta exact acest subiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri